Achiziţia participaţiilor FP la filialele Electrica se amână o lună

A.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 1 noiembrie 2017

Achiziţia participaţiilor FP la filialele Electrica se amână o lună

Electrica şi Fondul Proprietatea au prelungit cu o lună, până la 30 noiembrie, data limită pentru vânzarea participaţiilor deţinute de Fond în filialele companiei, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe data de 26 octombrie, acţionarii Electrica au aprobat achiziţionarea întregii participaţii deţinute de FP la capitalul social al filialelor EL, pentru 752.031.841 lei.

Astfel, Electrica urmează să cumpere, de la FP, 21,99% din Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Muntenia Nord, 22% din Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Nord, 21,99% din Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud, 22% din Electrica Furnizare.

Tranzacţia nu va afecta dreptul la dividende al FP pentru anul financiar 2016, aşa cum a fost aprobat deja la nivelul fiecărei filiale, a căror valoare totală este de 97.968.159 lei.

Amânarea finalizării tranzacţiei vine în contextul în care acţionarii Electrica nu au aprobat, în AGA, şi forma contractului tranzacţiei menţionate, lăsând detaliile în seama conducerii executive.

Ziarul BURSA a scris, recent, că Electrica este dispusă, acum, să ofere cu 60 de milioane de lei mai mult pentru pachetele Fondului, decât avea de gând cu un an în urmă.

În martie 2016, oferta fermă a Electrica SA a fost de 790 milioane lei, în condiţiile în care FP dorea 875 milioane de lei. Conform discuţiilor de atunci, Electrica nu era dispusă atunci ca FP să primească şi dreptul la dividende.

Ministerul Energiei a salutat aprobarea tranzacţiei, în AGA Electrica, considerând că acesta este "unul dintre «cele mai bune plasamente posibile în condiţiile actuale de piaţă» ale companiei, aşa cum este confirmat de evaluatorii independenţi (Mazars şi Accento), fundamentat de KPMG şi validat de o bancă internaţională (Unicredit)".

Alţi specialişti consideră însă că preţul negociat de Electrica este prea mare.

Fostul şef al privatizărilor din Energie, Gabriel Dumitraşcu, consideră că preţul este nejustificat de mare: "Pe de altă parte, decât să ţină Electrica banii în bancă, din punctul de vedere al investitorului, prefer ca banii să aducă randamentul general al Grupului Electrica, mult mai bun decât randamentul banilor plasaţi în bancă".

Şi deputatul PNL Lucian Bode a declarat că nu a văzut o fundamentare serioasă din partea Electrica pentru această tranzacţie.

Statul român deţine, prin Ministerul Energiei, 48,78% din Electrica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb