ACL cere comisie parlamentară de anchetă privind ofiţerul acoperit dintre candidaţii la Preşedinţie

E.D.
Anticorupţie / 11 septembrie 2014

Grupurile parlamentare ale PNL şi PDL vor solicita marţi conducerii forului legislativ din Camera Deputaţilor constituirea unei comisii parlamentare de anchetă cu privire la afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la existenţa unui ofiţer acoperit printre candidaţii la Preşedinţie, a anunţat liderul deputaţilor democrat-liberali, Tinel Gheorghe.

Liderii deputaţilor PDL şi PNL, Tinel Gheorghe şi George Scutaru, au făcut acest anunţ, joi, într-o conferinţă de presă, arătând că afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu trebuie "dezavuate în Parlamentul României" şi toţi candidaţii la Preşedinţie trebuie în perioada următoare să răspundă public la această afirmaţie extrem de gravă.

"În temeiul articolului 75 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, cele două grupuri parlamentare vor iniţia marţi în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor sub semnătura a minim 50 de deputaţi din ambele grupuri sesizarea privind constituirea acestei comisii parlamentare de anchetă", a spus Tinel Gheorghe într-o conferinţă de presă comună cu liderul deputaţilor PNL, George Scutaru.

El a susţinut că afirmaţiile şefului statului cu privire la existenţa unui candidat la prezidenţiale care ar fi ofiţer acoperit au rămas fără răspuns şi trebuie devoalate în Parlament iar toţi candidaţi trebuie să răspundă public.

Liderul deputaţilor PDL a menţionat că într-un termen de 10-14 zile această problemă lansată în spaţiul public de preşedintele Traian Băsescu trebuie să capete răspuns, astfel încât "celui asupra căruia planează suspiciunea de a fi ofiţer acoperit să i se interzică dreptul de a candida pentru Preşedinţia României".

De asemenea, el a precizat că fundamentarea acestei solicitări pleacă de la prevederile legii privind statutul cadrelor militare, care le interzice acestora să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice sau să candideze în administraţia publică locală, Parlament şi la Preşedinţie.

Potrivit lui Tinel Gheorghe, această comisie de anchetă ar putea să-l invite la audieri inclusiv pe preşedintele Traian Băsescu şi pe cei care nu şi-au pronunţat "statutul".

El a amintit că trei dintre candidaţii la prezidenţiale, respectiv Klaus Iohannis, Monica Macovei şi Călin Popescu-Tăriceanu, au exprimat ferm faptul că nu au avut nimic de-a face cu structurile din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională după 1989 şi nu au avut de-a face cu Securitatea.

"Din partea altor candidaţi nu avem parte decât de tăcere şi cea mai suspectă tăcere este din partea premierului Victor Ponta şi ar trebui ca Victor Ponta să aibă în primul rând decenţa faţă de cetăţenii români pe care ş-ar dori să-i reprezinte ca preşedinte să răspundă cu seriozitate la o asemenea întrebare şi să nu trateze problema la modul foarte lejer", a spus Scutaru.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că înainte de a-şi depune candidaturile cei care candidează la Preşedinţie ar trebui să menţioneze în CV dacă au fost sau nu ofiţeri acoperiţi, arătând că ştie că printre aceştia există oameni care ar avea astfel de lucruri de ascuns.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb