Acord politic între PSD, PC şi PNL

(A.Z.)
Ziarul BURSA #Politică / 7 septembrie 2010

PSD şi PC ar putea semna, până la finele lunii septembrie, un acord politic cu PNL cu privire la guvernul de criză, a declarat, ieri, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea. El a arătat că acest acord va include măsurile pe care le va lua guvernul de criză, mandatul limitat al acestui executiv, de şase luni, dar şi premierul său, informează Agerpres.

Dragnea a adăugat că în acord nu va fi menţionat faptul că premierul trebuie să demisioneze după finalizarea celor şase luni de mandat. "Chestiunea primului-ministru se va discuta la momentul oportun şi sunt absolut convins că PSD+PC şi PNL vor avea suficientă înţelepciune să găsească o soluţie pentru România", a mai spus Dragnea.

El a menţionat că, la întâlnirea anterioară, cele trei formaţiuni au discutat un principiu pe baza căruia se va alege premierul guvernului de criză - "o soluţie convenabilă pentru cele trei partide politice, dar convenabilă în primul rând pentru România".

"Foarte important la întâlnirea precedentă este că noi am stabilit etapele - vom lucra împreună la acel pachet de măsuri după demiterea Guvernului Boc, va fi un guvern de criză, cu un mandat limitat, până în martie-aprilie, care să organizeze, eventual, alegerile anticipate", a mai spus Dragnea.

Antonescu îl vrea tot pe Johannis

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, ieri, că, din punctul său de vedere, fără a exista o decizie a partidului în acest sens, varianta unui Executiv condus de Klaus Johannis rămâne în picioare, dar nu ştie dacă acesta ar mai accepta oferta. Întrebat dacă Johannis mai reprezintă o variantă de premier susţinută de PNL, Antonescu a afirmat că, în ceea ce-l priveşte, răspunsul este un "da categoric". "Câtă vreme nu apare cineva, din PSD sau din altă parte, care să-mi aducă un argument pentru care asemenea formulă nu ar mai fi de discutat nu văd de ce n-am discuta-o", a mai spus Antonescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb