Acordul de Brexit, supus unui nou vot

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 martie 2019

Theresa May

Theresa May

Guvernul britanic are în plan să supună unui nou vot astăzi, în Parlament, acordul pe care Londra l-a încheiat cu UE în vederea ieşirii ţării din blocul comunitar (Brexit), după ce documentul a fost respins de două ori de deputaţi, în ianuarie şi martie anul acesta.

Ministrul britanic însărcinat cu Relaţia cu Parlamentul, Andrea Leadsom, a declarat ieri: "O moţiune cu privire la retragerea Regatului Unit din UE va fi prezentată vineri, în Parlament".

La data de 27 martie, Camera Comunelor a respins, prin vot, toate cele opt "alternative" la Brexit.

Acestea au fost: "Moţiunea B", care prevedea ca Marea Britanie să iasă din UE în 12 aprilie, fără acord; "Moţiunea D", care propunea un acord al "pieţei comune 2.0", prin aderarea la piaţa unică europeană şi un aranjament vamal; "Moţiunea H", care prevedea ca Regatul Unit să rămână membru al spaţiului economic european şi să adere la Acordul European de Liber-Schimb; "Moţiunea J", care propunea ca acordul de Brexit să facă parte dintr-un angajament de negociere cu UE a uniunii vamale permanente şi globale care să vizeze întregul Regat Unit; "Moţiunea K", care relua planul Partidului Laburist cu privire la o uniune vamală şi o aliniere strânsă la piaţa unică; "Moţiunea L" - care îndemna la revocarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona; "Moţiunea M", care cerea un referendum de confirmare a oricărui acord de divorţ; "Moţiunea O", care propunea ca Regatul Unit să recurgă la un Brexit fără acord "gestionat".

În schimb, Camera Comunelor a aprobat o schimbare în legilaţia privind calendarul Brexitului, iar astfel 22 mai va deveni data oficială la care Regatul Unit va părăsi UE, după ce va fi aprobată şi de Camera Lorzilor (Camera superioară a Parlamentului britanic) - în cazul în care acordul de Brexit va fi aprobat în Camera inferioară astăzi.

În cazul în care acordul nu va fi aprobat, noua dată a Brexitului va fi 12 aprilie.

57% dintre britanici cred că Theresa May nu mai are capacitatea să fie premier

Britanicii consideră, în proporţie de 57%, că Theresa May nu are capacitatea necesară să fie premierul Regatului Unit, potrivit unui studiu realizat de societata de cercetare a pieţei Ipsos MORI.

În sondajul efectuat în perioada 15 - 19 martie, pe un eşantion de peste o mie de persoane, May se situează pe cea mai joasă poziţie de până acum în preferinţele britanicilor. Totuşi, Theresa May este plasată înaintea liderului Partidului Laburist (de opoziţie) Jeremy Corbyn, des­pre care 67% dintre cei chestionaţi consideră că nu are calităţile necesare ca să conducă Regatul Unit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb