Acordul de constituire a companiei ce va dezvolta proiectul PEOP, discutat mâine la Constanţa

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 iulie 2007

Acordul de constituire a companiei ce va dezvolta proiectul PEOP, discutat mâine la Constanţa

Comitetul Interstatal care se ocupă cu dezvoltarea proiectului de construcţie a oleoductului pan­european Constanţa - Trieste (PEOP), din care fac parte Serbia, Croaţia, Italia şi România, se va reuni joi, 5 iulie, la Constanţa, la sediul Oil Terminal, pentru a dis­cuta Acordul de constituire a companiei ce va dezvolta proiectul PEOP, informează un comunicat al companiei Oil Terminal SA.

Noua companie ce va fi formată se va ocupa de încheierea studiului de fezabilitate al PEOP, de achiziţia terenului şi de obţinerea permiselor necesare. Reprezentanţii Comitetului Interstatal estimează că proiectul va asigura, în perioada construcţiei PEOP, peste 6.500 locuri de muncă pentru ţările din zona balcanică şi aproximativ 1.500 locuri de muncă permanente pe durata de funcţionare.

Membrii Comitetului, care se bucură de sprijinul Secretariatului Cartei Energiei, precum şi de cel al Comisiei Europene, vor vota şi alegerea noului preşedinte al Comitetului Interstatal. În altă ordine de idei, acţiunile companiei Oil Terminal cotate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-au apreciat marţi cu 14,56 procente.

Conducta paneuropeană Constanţa - Trieste va avea o lungime totală de 1.360 km şi o capacitate de 112 milioane tone/an. Traseul conductei porneşte din portul Constanţa, trece prin Serbia şi Croaţia, continuând până la Tries­te, unde se va conecta la sis­temul Transalpine Pipeline (TAL), care aprovizionează Austria şi Germania. Construcţia va costa între două şi trei miliarde dolari şi se estimează că va începe în 2011 - 2013. Beneficiile pentru România, pe o durată de 20 de ani, vor fi de 2,27 miliarde dolari pentru varianta de capacitate de 40 milioane tone/an, 3,1 miliarde dolari pentru varianta de capacitate de 60 milioane tone/an şi 4,39 miliarde dolari pentru varianta de capacitate de 90 milioane tone/an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb