Acţionarii "Asiban" aşteaptă potenţiali cumpărători ai companiei în următoarele două săptămâni

C.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 noiembrie 2007

Surse din piaţă susţin că "Groupama" este interesată de "Asiban"

Asiguratorul Asiban aşteaptă ca potenţialii investitori să-şi manifeste interesul în următoarele două săptămâni, urmând ca operaţiunea de vânzare a acţiunilor deţinute la Asiban să se concretizeze în prima parte a anului 2008, au anunţat, ieri, cei patru acţionari ai com­paniei.

Acţionarii Asiban SA - BCR, BRD-Groupe Societe Generale, Banca Transilvania şi CEC - anunţă că procesul de vânzare a acţiunilor deţinute la compania de asigurări a intrat în etapa de marketing a tranzacţiei.

Potrivit unor surse din piaţă, Groupama din Franţa, compania care a achiziţionat şi BT Asigurări, este foarte interesată de Asiban.

Consultanţii selecţionaţi în vederea realizării acestei operaţiuni, respectiv Rotschild & Cie şi Ţuca şi Asociaţii, au finalizat deja faza de evaluare (due diligence) şi au lansat la începutul acestei săptămâni etapa de marketing, se arată în comunicat.

În următoarele două săptă­mâni se aşteaptă exprimarea interesului din partea potenţialilor investitori, cărora li se va distribui un memorandum de informare, în baza căruia candidaţii vor pregăti ofertele iniţiale de cumpărare. Acţionarii se aşteaptă ca operaţiunea de vânzare a acţiunilor deţinute la Asiban să se concretizeze în prima parte a anului 2008.

Compania de asigurări Asiban a afişat prime brute subscrise în valoare de 445 milioane lei după primele nouă luni din 2007, în creştere cu 35% faţă de acelaşi interval din 2006. Profitul brut înregistrat de asigurator în perioada ianuarie-septembrie a ajuns la 6,9 milioane de lei. Daunele plătite de Asiban în primele nouă luni ale acestui an au urcat mai repede decât valoarea primelor brute subscrise, respectiv cu 46%, până la 249 milioane de lei.

Capitalul Asiban este deţinut în tranşe egale de patru bănci: BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC), Banca Transilvania şi Banca Comercială Română (BCR), fiecare cu o participaţie de 25% din acţiuni, pe care au anunţat că sunt dispuse să le vândă.

Divizia europeană de bancă de investiţii a Rothschild, consultantul Erste Bank în procesul de achiziţie a Băncii Comerciale Române (BCR), a fost mandatată să se ocupe de vânzarea companiei de asigurări Asiban, câştigând competiţia cu banca americană Merrill Lynch.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb