Acţionarii Bancpost au aprobat majorarea capitalului cu până la 297,5 milioane lei

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 19 mai 2009

Acţionarii Bancpost, controlată de grupul financiar elen EFG Eurobank, au aprobat luni majorarea capitalului social cu 216,4 milioane lei, banca cerând suplimentar încă 81,14 milioane lei din prime de emisiune, a declarat, ieri, Ilie Gabriela, reprezentant al SIF Oltenia, potrivit NewsIn.

"A fost aprobată majorarea de capital, aşa cum era trecută în convocator şi în completările aferente, mai exact inclusiv prin capitalizarea primelor de emisiune. Totodată, s-a aprobat şi înlocuirea unuia dintre membrii Consiliului de Administraţie. A fost o propunere din partea acţionarului grec, în urma unei demisii", a spus Ilie, director al departamentului de management - logistică din cadrul SIF Oltenia.

Astfel, acţionarii Bancpost au decis majorarea capitalului social cu 297,5 milioane lei, prin conversia unor credite de la banca-mamă, prin aporturi de numerar din partea acţionarilor şi prin capitalizarea primelor de emisiune, de 81,14 milioane lei.

Capitalul social va fi majorat în urma deciziei de ieri din Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la 662,23 milioane lei în prezent până la cel mult 959,72 milioane lei.

Majorarea se va face prin emisiunea a 540.909.100 noi acţiuni nominative ordinare, în formă dematerializată, cu valoarea nominală de 0,4 lei/acţiune, la care se adaugă o primă de emisiune de 0,15 lei/acţiune.

Acţiunile emise vor fi oferite în primul rând spre subscriere acţionarilor deja existenţi ai băncii la data de 18 mai, proporţional cu numărul de acţiuni pe care aceştia le deţin la data menţionată.

Astfel, fracţiunile din acţiuni egale sau care depăşesc 0,5 se rotunjesc devenind o acţiune, iar cele sub 0,5 nu se iau în considerare.

Totodată, perioada de exercitare a dreptului de preferinţă al acţionarilor va fi de o lună, din ziua publicării deciziei în Monitorul Oficial, iar, la trei zile după expirarea termenului, Consiliul de Administraţie va decide oferirea spre subscriere a acţiunilor rămase nesubscrise la acelaşi preţ - de 0,55 lei/acţiune - către acţionarii care şi-au exercitat deja dreptul de preferinţă.

Majorarea de capital va fi a doua realizată pe parcursul acestui an, după ce, la finalul lunii ianuarie, acţionarii băncii au aprobat majorarea capitalului social cu 214 milioane lei prin emiterea de 535 milioane de acţiuni noi, la un preţ de subscriere de 0,74 lei/unitate.

Şi la finalul lunii ianuarie, acţionarii au aprobat o infuzie suplimentară la capital de 181,9 milioane lei din prime de emisiune.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb