Acţionarii Fondului Proprietatea discută în septembrie listarea la Bursă

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 24 august 2007

Acţionarii Fondului Proprietatea discută în septembrie listarea la Bursă

Acţionarii Fondului Proprietatea vor discuta în data de 25 septembrie listarea la Bursa de Valori Bucureşti şi acordarea unui dividend brut de 0,00253 lei pe acţiune, potrivit convocatorului publicat, ieri, de instituţie.

"Valoarea brută a dividendului este doar o propunere, urmând ca acţionarii să ia decizia finală. Valoarea totală a dividendelor propusă de conducerea fondului, de 36 milioane lei, reprezintă 50% din profitul realizat în 2006. La acestă sumă, valoarea brută a dividendului este de 0,002533334 lei pe acţiune. Dar este posibil ca acţionarii să decidă să acorde sub formă de dividend o cotă mai mare din profitul realizat anul trecut, de peste 70 milioane lei", a declarat pentru NewsIn, Alexandru Păunescu, preşedintele Fondului Proprietatea.

În ceea ce priveşte listarea la Bursa de Valori Bucureşti, acest proces necesită acordul acţionarilor. "Este posibil ca până în martie anul viitor, când ar fi normal să înceapă procedurile de listare pentru ca acţiunile Fondului Proprietatea să intre la tranzacţionare în mai-iunie, să nu mai facem nici o adunare generală a acţionarilor, iar acest proces are nevoie de acordul acestora", a precizat Păunescu.

În cadrul adunării generale se va discuta şi numirea unui auditor financiar pentru următorii trei ani, menţionează convocatorul publicat de Fondul Proprietatea. La adunarea generală pot participa toate persoanele care deţin acţiuni emise de Fondul Proprietatea la data de 20 septembrie.

Tot atunci se va discuta şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs şi repartizarea profitului aferent anului trecut.

Fondul Proprietatea, creat în 2005 ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate, a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni înregistrată la Registrul Comerţului, pe 29 decembrie 2005. Capitalul social al fondului este de 14,24 miliarde lei (4,37 miliarde euro).

Planurile guvernului prevăd listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti şi la o bursă internaţională, din Londra sau New York. Până în prezent, 3.457 de persoane au devenit acţionari ai Fondului, valoarea acţiunilor reprezentând peste 3,45% din capitalul social al Fondului Proprietatea.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb