Acţionarii majoritari ai Danubius Hotels vor să preia integral compania

Ziarul BURSA #Internaţional / 17 iunie 2015

Acţiunile au urcat cu 43%

Acţionarii majoritari ai Danubius Hotels, deţinători a peste 80% din titluri, au lansat luni seara o ofertă de preluare integrală a companiei care este prezentă şi în România, provocând marţi creşterea record a cotaţiei acţiunilor, cu 43%, relatează Bloomberg.

Grupul condus de CP Holdings a oferit luni seara 8.000 de forinţi pentru o acţiune Danubius Hotels. În urma informaţiei, cotaţia titlurilor Danubius Hotels a urcat marţi, la bursa din Budapesta, cu 43%, la 7.950 de forinţi pe unitate, fiind tranzacţionate aproximativ 25.000 de acţiuni, de peste 25 de ori mai multe faţă de media zilnică din ultimele trei luni, potrivit Mediafax.

Acţionarii majoritari deţin peste 80% din compania care operează 7.642 de camere de hotel. Grupul ungar Danubius Hotels este cel mai mare prestator de servicii balneare din Europa Centrală, deţinând un portofoliu de 56 de hoteluri în Ungaria, Marea Britanie, Cehia, Slovacia şi România.

Veniturile nete ale Danubius Hotels au crescut anul trecut cu 5%, la 52,3 miliarde de forinţi (189 milioane dolari).

"Oferta este mai bună decât estimările conservatoare ale valorii de piaţă a companiei. Preţul pare destul de ridicat pentru a se ajunge la o participaţie de 90%, care va permite preluarea integrală şi delistarea", a declarat David Sandor, director pentru cercetare la compania ungară de brokeraj a KBC Groep.

Divizia din Ungaria a UniCredit şi compania de brokeraj Ertekpapir sunt aranjorii ofertei.

Aberdeen Asset Management, cel mai mare acţionar al Danubius Hotels din afara grupului de acţionari condus de CP Holdings, potrivit datelor Bloomberg, a acceptat vânzarea a 250.340 de titluri.

În România, complexul turistic deţinut de Danubius Hotels Group este format din fostul hotel Sovata, actualmente Danubius Health Spa Resort Sovata (patru stele), Danubius Health Spa Resort Brădet şi Hotel Făget.

Cele trei hoteluri sunt parte a unui complex unitar, care pune la dispoziţia turiştilor un total de aproape 400 camere duble (800 de locuri de cazare).

În 2014, peste 40.500 de turişti au trecut pragul celor trei hoteluri aflate în portofoliul grupului.

Danubius Hotels a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 30,5 milioane de lei şi estimează o majorare cu 30% a încasărilor în acest an, creştere generată de investiţiile finalizate în 2014.

În perioada 2013-2014, grupul Danubius a investit în România 7 milioane de euro în modernizarea şi ridicarea nivelului de confort al hotelului Brădet, devenit acum Danubius Health Spa Resort Brădet.

Cele trei hoteluri ale grupului Danubius se află la mai puţin de 200 de metri de Lacul Ursu, singurul lac heliotermal din Europa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb