Acţionarii "Oil Terminal" au aprobat participarea la proiectul oleoductului Constanţa-Trieste

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 decembrie 2007

Acţionarii "Oil Terminal" au aprobat participarea la proiectul oleoductului Constanţa-Trieste

Acţionari Oil Terminal Constanţa (OIL) au aprobat ieri participarea companiei la dezvoltarea oleoductului Constanţa-Trieste, se arată în raportul remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Acţionarii Oil Terminal SA au hotărât, în şedinţa de ieri, la care au participat deţinătorii a 71,01% din capitalul social, ca societatea să participe în calitate de acţionar în cadrul companiei de dezvoltare a proiectului oleoductului Constanţa-Trieste.

Compania Oil Terminal Constanţa (OIL) şi societatea Conpet Ploieşti (COTE) au fost selectate de Ministerul Economiei şi Finanţelor pentru a face parte din consorţiul statelor participante la realizarea oleoductului paneuropean Constanţa-Trieste.

"Scopul proiectului este de a ocoli strâmtoarea Bosfor, prin care ar fi fost o influenţă a Turciei, ţară din afara Uniunii Europene, şi aprovizionarea ţărilor membre UE cu ţiţei nerusesc, în special din Kazahstan şi Azerbaidjan", declara, la începutul lunii mai, Mircea Taiss, directorul de dezvoltare al Oil Terminal.

Costurile acestui proiect sunt prevăzute la aproximativ 3,5 miliarde euro. Lungimea totală a oleoductului este de circa 1.350 kilometri, din care 650 kilometri sunt pe teritoriul României.

Conducta Constanţa-Piteşti există deja, urmând să se cons­truiască restul şi să se modernizeze actuala magistrală. Oleoductul Constanţa-Trieste va face legătura cu oleoductul Transalpina, de la Trieste spre nordul Germaniei (Hamburg). Conducta paneuropeană va traversa România, Serbia, Croaţia, Slovenia şi Italia, state care vor fi acţionari în compania de dezvoltare a acestui proiect.

Oil Terminal are un capital social de 58,24 milioane lei, divizat în 582,4 milioane de acţiuni cu valoarea nominală de 0,10 lei. În prezent, acţionarul majoritar al companiei este Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), cu o deţinere de 59,62% din acţiuni. Fondul de investiţii Broadhurst Investments controlează 7,61%, iar Fondul Proprietatea are 10% din capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb