Acţionarii Oil Terminal au aprobat prelungirea cu două luni a duratei mandatului administratorilor

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 martie 2018

Acţionarii Oil Terminal (OIL) au decis, pe 27 februarie, aprobarea prelungirii cu două luni a duratei mandatului administratorilor aleşi prin hotărârea din 24 noiembrie 2017, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, AGA a aprobat modificarea cuantumului indemnizaţiei fixe brute lunare a membrilor Consiliului de Administraţie, prevăzut în contractele de mandat încheiate cu societatea, precum şi a limitelor remuneraţiilor administratorilor şi directorilor, pentru punerea în acord cu noile contribuţii sociale obligatorii datorate conform Legii 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare aşa cum a fost modificată prin OUG nr. 79/2017.

Totodată, AGA a decis aprobarea încheierii unui contract de consultanţă, asistenţă juridică şi reprezentare legală pentru contestarea măsurilor de ridicare a antrepozitului fiscal.

La începutul anului, compania a anunţat că a primit decizia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală/Direcţia Generală Regională a Finanţelor Galaţi - Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate de revocare a autorizaţiei de antrepozit fiscal nr. RO0070413DD02, din data de 22.10.2015.

Autorizaţia de antrepozit fiscal (scutirea plăţii accizei pentru combustibilul depozitat în vederea exportului) a Oil Terminal era valabilă timp de trei ani, de la 1 noiembrie 2015 până la 1 noiembrie 2018, şi era acordată de Comisia pentru Autorizarea Operatorilor de Produse Supuse Accizelor Armonizate din cadrul Ministerului Finanţelor.

Se pare că, acum, Direcţia Regională Galaţi a avut altă părere, în urma unui control.

În 2015, Oil Terminal obţinuse reautorizarea ca antrepozit fiscal, după ridicarea acestui drept în anul 2010.

Lipsa autorizaţiei de antrepozit fiscal înseamnă că rafinăriile pot trimite benzină pentru descărcare şi depozitare în rezervoarele Oil Terminal numai dacă plătesc la bugetul de stat acciza pentru produse petroliere, urmând ca, după efectuarea exportului, să o recupereze potrivit Codului Fiscal. Astfel, clienţii îşi pierd interesul să mai depoziteze benzină la Oil Terminal în scopul exportului.

Acţionarii Oil Terminal au mai aprobat Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru anul 2018.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 59,62% din Oil Terminal, în timp ce Sebastian Valentin Dumitrescu are o participaţie de 13,1%, conform datelor de la jumătatea anului trecut.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb