Acţionarii Patria Bank (BCC) au fost convocaţi, pe 28 iulie, să decidă reducerea capitalului social al băncii cu suma de 149,11 milioane de lei, la 227,12 milioane de lei, prin anularea unui număr de 1.491.181.900 acţiuni având o valoare nominală de 0,1 lei, proporţional cu cota de participare a fiecărui acţionar, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Fosta Bancă Comercială Carpatica (BCC), care a fuzionat cu Patria Bank şi a luat numele acesteia, a raportat o pierdere de 9,7 milioane de lei, în primul trimestru, cu 9% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
La finalul lunii ianuarie 2016, Ilie Carabulea a renunţat la controlul Băncii Carpatica, după ce a vândut, alături de alţi patru acţionari, 20% din bancă, pentru 23,1 milioane de lei (5,1 milioane de euro), către Nextebank (actualmente, Patria Bank, deţinută, în proporţie de 98%, de EEAF Financial Services BV).
Patria Bank a ajuns să deţină 64,16% din acţiunile BCC, după încheierea ofertei publice derulate în martie 2016 pentru cumpărarea titlurilor deţinute de acţionarii minoritari, în cadrul căreia a achiziţionat un pachet de 9,37% pentru 21,67 milioane lei. Ilie Carabulea a rămas cu un pachet de 18,46% din acţiuni.
Acţionarii Patria Bank vor mai discuta, la AGA din 28 iulie, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli şi a programului de activitate pentru exerciţiul financiar 2017, dar şi desemnarea domnului Iuga Vasile în calitate de membru independent al Consiliului de Administraţie.
Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit în data de 29 noiembrie 2016 aprobarea prealabilă din partea Băncii Naţionale a României. Cele două bănci au fuzionat, începând cu 1 mai.
Grupul Patria Bank este deţinut de Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Banca Comercială Carpatica, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest.
1. La Petrom cand a micsorat capitalul nu ati scris
(mesaj trimis de The Brute în data de 26.06.2017, 20:30)
SI la Banca Patria din Fata cinematografului pe Magheru un articol intreb :-) Viata ca-n filme
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 26.06.2017, 21:51)
Cum vine aia subscriere atunci cind se reduce capitalul social?! Nu e nimic de subscris, ci doar de inghitit in sec.
2. fără titlu
(mesaj trimis de jd în data de 23.07.2017, 05:40)
Estimez niste pierderi substantiale pana la dezastrul final, Sunt curios daca si inteligentii care conduc banca le vor estima.