ZIARUL BURSA

26 iunie 2017
Ediţia din 15.08.2024
BCE a dat undă verde pentru lichidarea Veneto Banca şi Banca Popolare di Vicenza

BCE a dat undă verde pentru lichidarea Veneto Banca şi Banca Popolare di Vicenza

E.O., A.A.Internaţional / 26 iunie 2017

Actualizare Lichidarea Veneto Banca şi Banca Popolare di Vicenza poate costa 17 miliarde de euro

Guvernul italian va plăti băncii Intesa Sanpaolo 5,2 miliarde de euro ca să preia activele bune ale Veneto Banca şi Banca Popolare di Vicenza, a anunţat Reuters, duminică seară, după ce autorităţile de la Roma au petrecut întregul weekend elaborând o ordonanţă de urgenţă privind procedura de lichidare a celor două bănci.

Ministrul Economiei Pier Carlo Padoan a spus că fondurile totale care vor fi mobilizate de stat pot ajunge la 17 miliarde de euro, de trei ori mai mult decât estimarea iniţială privind banii publici ce vor trebui folosiţi pentru recapitalizarea băncilor.

-----

Banca Centrală Europeană a dat undă verde pentru lichidarea Veneto Banca şi Banca Popolare di Vicenza, după ce acestea "au încălcat în mod repetat cerinţele de capitalizare", potrivit unui comunicat de vineri al instituţiei europene.

Brokerii independenţi, în majoritatea lor, merg în pierdere

Brokerii independenţi, în majoritatea lor, merg în pierdere

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 26 iunie 2017

Tot mai mulţi brokeri părăsesc piaţa de capital, în urma rezultatelor slabe, înregistrate în ultimii ani, numărul intermediarilor ajungând la 37, faţă de 73, în 2007 - perioada de boom. Săptămâna trecută, unul dintre cei mai vechi brokeri, Intercapital Invest, a anunţat că îşi închide porţile, direcţionându-şi clienţii către Tradeville.

Nu doar alimentele, ci şi medicamentele sau serviciile bancare - afectate de "dublul standard"

REUNIUNEA COMITETULUI ECONOMIC ŞI SOCIAL EUROPEAN Nu doar alimentele, ci şi medicamentele sau serviciile bancare - afectate de "dublul standard"

RAMONA RADUCompanii / 26 iunie 2017

Studiile care compară calitatea alimentelor vândute cu aceeaşi etichetă în state din Est şi din Vest ar trebui realizate după o metodologie comună şi coordonate la nivel european, iar instituţiile europene trebuie să ia masuri pentru a asigura egalitatea consumatorilor în UE, consideră eurodeputatul Daciana Sârbu, într-o prezentare a temei dublului standard la reuniunea Comitetului Economic şi Social European.

Cultul PSD - cum a oprit înaltul preot Dragnea soarele pe cer

Cultul PSD - cum a oprit înaltul preot Dragnea soarele pe cer

MIHNEA DUMITRUPolitică / 26 iunie 2017

Partidul Social Democrat a supravieţuit unei crize interne extrem de grave, cel puţin pentru moment. Cunoscută de ani de zile, în cercurile politice, ca o confruntare între generaţiile din partid, criza a avut aspectul unei răfuieli între clanuri mafiote şi a arătat puterea PSD, în relaţie cu instituţiile statului. În fapt, instituţiile nu contau, cât timp partidul nu supravieţuia, iar din această perspectivă trebuie înţelese următoarele mişcări ale lui Liviu Dragnea în relaţia cu statul.

Drepturile şi libertăţile, un simplu capriciu?

Cristian PîrvulescuEditorial / 26 iunie 2017

Cristian Pîrvulescu

Asaltul împotriva drepturilor omului şi a libertăţilor cetăţeneşti este în plină desfăşurare în estul Europei, şi, prin contagiune, din ce în ce mai evident, şi în România. Pentru cei ce promovează politicile antiliberale, drepturile şi libertăţile ar fi rezultatul unui capriciu trecător, o extravaganţă occidentalizată preluată mimetic în epoca tranziţiei care trebuie obligatoriu neutralizată, căci pune în primejdie suveranitatea naţională şi funcţionarea statului.

Mari fotbalişti, mari evazionişti!

Mari fotbalişti, mari evazionişti!

D.N.Sport / 26 iunie 2017

Fiscul spaniol a pornit o cruciadă împotriva marilor fotbalişti care driblează impozitele, iar modelul se poate extinde în toată Europa. Nume mari din fotbal precum Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Angel Di Maria, Jose Mourinho au intrat în atenţia fiscului din Spania, decis să recupereze taxe de ordinul zecilor de milioane de euro. Spectrul puşcăriei (condamnări cu executare) îi determină pe aceştia să devină foarte cooperanţi.

Acţionarii Patria Bank, convocaţi pentru reducerea capitalului social

Acţionarii Patria Bank, convocaţi pentru reducerea capitalului social

(A.A.)Piaţa de Capital / 26 iunie 2017

Acţionarii Patria Bank (BCC) au fost convocaţi, pe 28 iulie, să decidă reducerea capitalului social al băncii cu suma de 149,11 milioane de lei, la 227,12 milioane de lei, prin anularea unui număr de 1.491.181.900 acţiuni având o valoare nominală de 0,1 lei, proporţional cu cota de participare a fiecărui acţionar, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

ANAF: "Poprirea electronică - funcţională"

C.P.Companii / 26 iunie 2017

Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituţiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanţă (poprirea electronică) este funcţională începând de vineri, 23 iunie, a anunţat Agenţia Naţională de...

Săptămâna mare pentru educaţie!

Săptămâna mare pentru educaţie!

O.D.Cultură / 26 iunie 2017

Absolvenţii de liceu din această generaţie, dar şi din cele anterioare, susţin astăzi prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, la Limba şi literatura română.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo