ESTIMĂRI MODIFICATE ÎN CREŞTERE "Toshiba" a avut pierderi de aproape 9 miliarde dolari în anul fiscal trecut

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iunie 2017

"Toshiba" a avut pierderi de aproape 9 miliarde dolari în anul fiscal trecut

Conglomeratul industrial japonez "Toshiba" Corp. şi-a modificat în creştere estimarea pentru pierderile din anul fiscal încheiat în 31 martie, din cauza costurilor generate de un scandal contabil de 1,3 miliarde de dolari, dar şi a creşterii pasivelor diviziei nucleare americane, aflate în faliment, potrivit Reuters.

Acum, compania estimează cifra pierderilor la 995,2 miliarde de yeni (8,95 miliarde dolari), de la 950 de miliarde de yeni, cât preconiza anterior. Rezultatul negativ este aproape dublu faţă de cel consemnat în anul anterior: 460 de miliarde de yeni (3,9 miliarde de dolari).

"Toshiba" a informat că a obţinut acordul autorităţilor de reglementare pentru prelungirea termenului de raportare a rezultatelor anuale, până în 10 august.

Compania preconizează că va reveni la profit în anul fiscal care se va încheia în martie 2018, iar câştigul anticipat este de 50 de miliarde de yeni (442 milioane de dolari).

"Toshiba" vrea să îşi înstrăineze divizia de cipuri, pentru care ar trebui să obţină aproximativ 18 miliarde de dolari. Compania are nevoie de bani ca să acopere obligaţiile financiare legate de procedura de faliment în care se află divizia nucleară americană, "Westinghouse Electric".

Ofertantul preferat de "Toshiba" pentru preluarea diviziei de cipuri este un grup de companii care include un fond al statului japonez, Innovation Network, Development Bank of Japan, fondul american Bain Capital şi producătorul sud-coreean de cipuri "SK Hynix".

Pe de altă parte, "Toshiba" va plăti garanţii de 3,68 de miliarde de dolari către "Southern" Co. pentru finalizarea construcţiei a două reactoare în statul american Georgia, de către divizia sa "Westinghouse Electric".

"Toshiba" a informat, luna aceasta, că plata va fi făcută în baza acordului cu operatorul fabricii Vogtle, în intervalul octombrie 2017 - ianuarie 2021.

Potrivit acordului cu "Southern", "Toshiba" va plăti cele 3,68 de miliarde de dolari pentru acoperirea costurilor de finalizare a reactoarelor de la centrala nucleară, iar "Southern" a acceptat în schimb să nu mai ceară alţi bani, chiar dacă proiectul va continua să îşi depăşească bugetul

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb