MAURO MARIA ANGELINI, PREŞEDINTELE CONFINDUSTRIA ROMÂNIA: "Suntem de acord să crească salariul minim, dar ne dorim să fie predictibil"

L.D.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 iunie 2017

"Suntem de acord să crească salariul minim, dar ne dorim să fie predictibil"

Patronatul Confindustria România consideră corect să crească salariul minim pe economie, în ţara noastră, dar apreciază că aceste măsuri trebuie să fie predictibile şi sustenabile, potrivit preşedintelui Confindustria, Mauro Maria Angelini.

Domnia sa a spus, joi, în cadrul întâlnirii anuale Confindustria România - "Both Wordls 2017": "Suntem perfect de acord să se înregistreze această creştere (n.r. a salariului minim), dar ar fi util, pentru colegii noştri de la Confindustria România sau pentru antreprenorii români care activează în domenii cu muncă intensivă, să înţelegem la cât va ajunge salariul minim pe economie, în următorii trei ani, şi dacă este sustenabil. Din păcate, clienţii noştri nu iau la cunoştinţă de aceste modificări legate de costuri şi nu înţeleg că nu întotdeauna reuşim să recuperăm, doar cu o productivitate mai mare".

În opinia sa, climatul fiscal din România este unul pozitiv pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi microîntreprinderi: "Noi, ca oameni de afaceri, manageri, profesionişti italieni, venim dintr-o ţară unde, adesea, avem impresia că nu există o abordare prietenească şi dorinţa de a avea mai multe întreprinderi mici constituite, mai mulţi meşteşugari. Apreciem acest aspect pozitiv în România şi, parţial, asta compensează celelalte aspecte mai complexe, în ceea ce priveşte direcţia în care merge salariul minim pe economie".

Mauro Maria Angelini consideră că oamenii de afaceri trebuie să se pregătească pentru "industria 4.0", adică pentru digitalizare.

Domnia sa a spus: "Se schimbă parametrii pentru antreprenori, graţie tehnologiei, structura afacerilor devine tot mai orizontală şi trebuie să ştim să combinăm, rapid, diferitele tipuri de factori.

Vom obţine informaţii în timp real şi vom încerca să combinăm diferiţii factori pentru a eficientiza şi a grăbi procesele. Asta va implica o schimbare a modului de a acţiona a antreprenorilor şi a societăţilor. Desigur, suntem, cu toţii, obişnuiţi cu schimbările. Acum zece ani nu ne-am fi gândit, niciodată, că vom putea organiza videoconferinţe gratis, avem totul la îndemână. Peste 4-5 ani, poate vom avea chiar roboţi mult mai ieftini. Vom merge mai departe cu inovaţia, ne vom dezvolta societăţile."

E.S. Marco Giungi: Europa trebuie să se adapteze Brexitului

Noul Ambasador al Italiei la Bucureşti, E.S. Marco Giungi a vorbit despre faptul că Europa trebuie să se adapteze unui mediu diferit, trebuie să se adapteze Brexit-ului, care înseamnă contribuţii în minus de 12 miliarde de euro.

Domnia sa a declarat: "O adaptare naturală a Europei ar însemna să ne recuperăm, cu propriile forţe, ceva din aceste 12 miliarde de euro". În opinia sa, evoluţia trebuie să fie una echilibrată.

Giulio Tremonti, senator italian, fost Ministru italian al Economiei şi Finanţelor timp de trei mandate, a spus: "Europa, vreme de secole, a fost o idee magică, poetică, din anumite de puncte de vedere.

Construcţia Europei, aşa cum este definită şi proiectată în Tratatul de la Roma, este una piramidală. Mecanismul a funcţionat vreme de decenii. A fost, bineînţeles, combătut, dar, din fericire, a funcţionat într-un mod extraordinar". Giulio Tremonti a adăugat că Uniunea Europeană ne-a garantat piaţa comună, progresul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb