"Allianz" renunţă la 700 de posturi, în Germania

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 26 iunie 2017

"Allianz" renunţă la 700 de posturi, în Germania

Grupul german "Allianz" SE, cel mai mare asigurător din Europa, va desfiinţa 700 de posturi în ţara de origine, în următorii trei ani, informează Suddeutsche Zeitung, citând surse anonime.

Potrivit Suddeutsche Zeitung, tăierile de posturi fac parte dintr-un program mai amplu de reducere a costurilor, care prevede eliminarea a 1.300 de locuri de muncă în total. O parte dintre acestea au fost deja eliminate prin pensionări anticipate.

Grupul german mai vrea să unească o serie de facilităţi din cadrul diviziilor de operaţiuni şi solicitări până la finele lui 2020, conform Suddeutsche Zeitung, care nu a oferit detalii în acest sens.

Sursa menţionează că restructurările au fost prezentate de conducerea grupului ca fiind inevitabile, din cauza procesului de digitalizare, proces contestat de mai mulţi angajaţi care susţin că echipa managerială vrea doar să maximizeze profiturile.

Anul acesta, "Allianz" a decis să majoreze dividendele şi să răscumpere acţiuni în valoare de 3 miliarde de euro, după ce, în ultimul trimestru din 2016, profitul asigurătorului german a sporit cu 23%. Pe întreg anul trecut, profitul net al grupului "Allianz" a crescut cu 3%, la 6,9 miliarde de euro. Piaţa aştepta 6,77 miliarde de euro.

Răscumpărarea de acţiuni, lansată în luna februarie, se va desfăşura pe parcursul a maximum 12 luni. Compania va folosi pentru răscumpărare fonduri neutilizate pentru achiziţii, în perioada 2014-2016.

"Allianz" şi-a stabilit ca ţintă pentru anul curent să obţină un profit operaţional de 10,3 - 11,3 miliarde de euro. Anul trecut, câştigul operaţional al companiei a fost de 10,8 miliarde de euro, mai mare cu 0,9% faţă de 2015. Analiştii estimau 10,87 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb