CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 15-22 IUNIE "Impact", cel mai bun plasament din BET-XT

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 26 iunie 2017

"Impact", cel mai bun plasament din BET-XT

Cu o apreciere de 6,3% în perioada 15-22 iunie, raportată la moneda euro, acţiunile companiei ce activează în domeniul dezvoltării şi promovării imobiliarelor Impact Developer & Contractor (IMP) au reprezentat titlurile cu cea mai mare rentabilitate din cadrul indicelui BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Compania a anunţat, pe 16 iunie, înfiinţarea Bergamont Developments SRL şi Impact Finance & Developments SRL, societăţi în care Impact deţine 99% din capitalul social.

Bergamont Developments SRL a fost înfiinţată în scopul dezvoltării unui ansamblu rezidenţial în Bucureşti, în timp ce Impact Finance & Developments SRL va oferi clienţilor Impact soluţii de finanţare.

În aceeaşi zi, cotaţia titlurilor IMP a urcat cu 6,95%, cea mai mare apreciere a preţului acţiunilor companiei din perioada analizată, pe fondul unui rulaj de 143.244 de titluri.

Pe data de 21 iunie, a avut loc o tranzacţie pe piaţa deal, cu 1.000.000 de acţiuni IMP, realizată la preţul unitar de 0,8 lei, în creştere cu 1,27%.

Joi, 22 iunie, preţul titlurilor IMP a scăzut cu 0,5%, în contextul în care s-au transferat 20.425 de titluri.

Trebuie menţionat că, volatilitatea mare a preţului acţiunilor IMP apare şi pe fondul lichidităţii reduse a emitentului.

În primul trimestru din 2017, Impact a raportat un profit net de 1,76 milioane lei, inferior celui din perioada similară a anului 2016, de 5,05 milioane lei.

Valoarea dividendului brut pe care Impact îl va distribui în anul 2017 fiind de 0,0404 lei/acţiune.

Cel mai mare acţionar al companiei este Gheorghe Iaciu, ce deţine 49,48% din acţiunile societăţii.

Ponderea companiei în indicele BET-XT, care a scăzut cu 0,94% în intervalul 14-21 iunie, este de 0,18%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea s-a depreciat, în perioada analizată, cu 0,45%, raportat la moneda euro.

În cadrul acestuia, cea mai bună evoluţie în perioada menţionată au avut-o acţiunile emitentului Fondul Proprietatea (FP), care au avut o creştere de 0,83%.

Joi, 22 iunie, cotaţia titlurilor FP s-a depreciat cu 0,68%, pe fondul unui rulaj modest.

Acţiunile FP deţin cea mai mare pondere dintre toţi componenţii indicelui societăţilor de investiţii financiare, de 29,68%.

Indicele BET, al celor mai lichide douăsprezece companii listate BVB, a scăzut cu 0,92%, raportat la moneda euro, în perioada 15-22 iunie.

Din componenţa acestuia, cea mai bună evoluţie au avut-o, acţiunile BVB, care au crescut cu 3,52%.

În primul trimestru din acest an, societatea a raportat o creştere de peste şapte ori a profitului operational consolidat, în valoare de 2,96 milioane lei.

Profitul net consolidat obţinut în primele trei luni din 2017 a fost de 2,83 milioane lei, în creştere faţă de rezultatul net obţinut în aceeaşi perioadă a anului anterior, de doar 0,04 milioane lei.

Ponderea operatorului pieţei de capital româneşti în indicele BET este de 0,76%, cea mai mică dintre toţi constituenţii acestui indice.

Acţiunile grupului Armătura (ARM) au crescut cu 31,69%, în perioada 15-22 iunie, reprezentând, din nou, titlurile cu cea mai mare rentabilitate de la BVB, raportată la moneda europeană, în perioada menţionată.

Locul al doilea în topul randamentelor a revenit acţiunilor Retrasib (RTRA), ce s-au apreciat cu 12,09% în perioada menţionată, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile Uamt (UAM), care au crescut cu 10,03%. .

Clasamentul fondurilor de investiţii, în perioada 14-21 iunie, este condus de titlurile BT Euro Obligaţiuni, cu o apreciere de 5,84%.

Pe locul al doilea, în acest top, s-a situat FDI Audas Piscador, a cărui creştere a fost de 0,42%, în timp ce poziţia a treia a fost ocupată de titlurile OTP Global Mix, ce au urcat cu 0,14%.

Cel mai bun randament la depozite bancare, în perioada 15-22 iunie, a fost pentru cele în euro, de 0,02%, la Bancpost.

Depozitele în lei au avut un randament negativ, de 0,05%.

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,63%, iar moneda naţională a scăzut cu 0,09% faţă de euro, în perioada 15-22 iunie.

Preţul monedei digitale Bitcoin şi-a continuat aprecierea din ultimul timp, înregistrând, în perioada analizată, o creştere 11,4%.

Vineri, la ora 13:30, Bitcoin se tranzacţiona în jurul nivelului de 2.750 de dolari (aproximativ 11.249 lei, la cursul de schimb de vineri, de 4,0905 lei, pentru un dolar), potrivit CoinDeskPrice Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume).

Conform site-ului "coinmarketcap.com", vineri, la aceeaşi oră, capitalizarea de piaţă a criptomonedei era de aproape 45 miliarde de dolari.

Precizare:

Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7871
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3453
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0070
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.2660

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb