BVB / MARCEL MURGOCI, "ESTINVEST FOCŞANI": "Piaţa aşteaptă să vadă evoluţiile politice"

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 iunie 2017

"Piaţa aşteaptă să vadă evoluţiile politice"

Indicii au crescut uşor, pe un rulaj de 8,3 milioane euro

Opt dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri apreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 37,8 milioane de lei, mai mare decât joi (36,28 milioane de lei).

Domnul Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest Focşani", ne-a declarat: "Lichiditatea de astăzi (vineri, n.r.), de 8,26 milioane de euro, înregistrată pe fondul creşterii uşoare a indicilor bursieri, se află sub media aferentă a acestui an, de aproximativ 12 milioane de euro. Topul lichidităţii a fost condus de titlurile BRD - Groupe Societe Generale, Transgaz şi Banca Transilvania.(...) Astăzi (vineri, n.r.) a fost ultima zi de cumpărare pentru cei care doresc să încaseze dividentul la Transgaz. Piaţa a avut de la începutul până la sfârşitul şedinţei o evoluţie plată, indicii bursieri necunoscând creşteri sau deprecieri puternice, fiind în aşteptarea evenimentelor politice ce vor avea loc săptămâna viitoare (n.r. săptamâna aceasta) pe plan intern.(...) Sentimentul de astăzi (vineri, n.r.) a fost, prin urmare, acela al unei pieţe în aşteptare, aflate pe «hold»".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 7 milioane de lei. Cotaţia BRD a urcat cu 0,57%, la preţul de 14,14 lei/unitate.

Aţiunile "Transgaz" (TGN) au crescut cu 0,22%, la 446 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,8 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate titluri "Banca Transilvania" (TLV) de 4,8 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,775 lei/unitate, în depreciere cu 0,36%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 4,2 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat cu 0,23%, la preţul de 0,872 lei/unitate.

Acţiunile "Digi Communications N.V." (DIGI) au închis la preţul unitar de 39,3 lei, pe fondul unui rulaj de 0,21 milioane lei, în scădere cu 0,25%.

Pe piaţa "deal" a fost realizată o tranzacţie de 3,57 milioane lei, cu titluri TGN, la preţul unitar înregistrat şi pe piaţa "regular".

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide douăsprezece acţiuni, a crescut cu 0,13%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 34 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans de 0,1%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus "Fondul Proprietatea", s-a apreciat cu 0,5%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,2%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,09%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Armătura" (ARM): +14,59%

2. "Prodplast" (PPL): +8,73%

3. "Electroargeş" (ELGS): +2,64%

4. "SIF Moldova" (SIF2): +1,94%

5. "Vrancart" (VNC): +1,61%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Patria Bank" (BCC): -4,59%

2. "Electromagnetica" (ELMA): -3,09%

3. "Sinteza" (STZ): -2,74%

4. "Altur" (ALT): -2,58%

5. "Alumil Rom Industry" (ALU): -2,43%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Inclin sa cred ca e vorba si de vacante...lumea e cu gandul la berea rece de pe plaja,desigur bine botezata,prin statiunile de la noi,dar la pret de trufandale.Cam asa e jn fiecare an in sezonul estival.La ce politica se face la noi dupa Revolutie,cred ca daca nu ar mai conduce careva guverne si ar instala in palatul Victoria unul care sta atarnat pe schelele blocurilor pe care le izoleaza din banii primariilor si ai UE ,lucrari facute de mantuiala,oricum, 10h/ zi iar la pranz isi ia pranzul pe lazi din carton,nu ar fi nicio diferenta sau,riscam sa avem o politica mai sanatoasa.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb