Acţionarii PEOP discută demararea proiectului oleoductului Constanţa-Trieste

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 august 2010

"Oil Terminal" va organiza mâine, la Constanţa, sub auspiciile Ministerului Economiei, reuniunea consultativă a acţionarilor şi Consiliului Director al PEOP (oleoductul Constanţa - Trieste), potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti. Silviu Ioan Wagner, preşedintele Consiliului de Administraţie al "Oil Terminal", ne-a declarat: "Vom discuta des­pre situaţia cheltuielilor efectuate de la precedenta reuniune până în prezent şi vom fi informaţi de domnul Srdjan Mihajlovic, reprezentantul partenerilor sârbi din proiect, asupra deplasărilor de la Londra şi din Kazahstan. Cred că cel mai important punct al reuniunii este demararea proiectului pe segmentul Constanţa - Pancevo, mai ales că Gazprom Neft şi-a exprimat, recent, interesul".

Oficialii Ministerului Economiei au spus, în acest an, că există un interes sporit din partea Azerbaidjanului şi Kazahstanului în alimentarea PEOP cu ţiţei. Deocamdată, potrivit domnului Wagner, compania de proiect nu a primit nicio informaţie oficială în acest sens.

Oficialul "Oil Terminal" ne-a explicat: "O decizie fermă în vederea colaborării se poate lua numai la nivel de guverne. La fel este şi în cazul demarării PEOP pe segmentul Constanţa - Pancevo, dar şi în cazul implicării Gazprom Neft. Compania de proiect poate face recomandări şi se ocupă de detaliile tehnice".

România, Croaţia, Serbia, Slovenia şi Italia au semnat, în 2007, un acord pentru construcţia PEOP, o conductă de 1.400 km, care să trans­porte petrol din bazinul caspic către Constanţa şi portul italian Trieste. Costul PEOP este estimat la 2-3,5 miliarde de dolari. Acţionarii firmei de dezvoltare a PEOP sunt companiile Conpet Ploieşti, Oil Terminal şi Transnafta (Serbia).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb