Acţionarii Romgaz vor alege noi membri provizorii în Consiliul de Administraţie

A.C.
Piaţa de Capital #Energie / 5 decembrie 2017

Acţionarii Romgaz vor alege noi membri provizorii în Consiliul de Administraţie

Acţionarii Romgaz vor alege noi membri provizorii în şedinţa Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din data de 20-21 decembrie 2017 (AGOA), ca urmare a expirării mandatului predecesorilor în data de 07 ianuarie 2018, prin metoda votului cumulativ precum şi stabilirea duratei mandatului membrilor provizorii de patru luni, potrivit completării ordinii de zi a şedinţei remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, punctele noi de pe ordinea de zi a AGOA se referă la aprobarea declanşării procedurii de selecţie a administratorilor societăţii conform prevederilor OUG 109/2011.

La solicitarea Statului Român în calitate de acţionar al Romgaz, Consiliul de Administraţie al Romgaz a aprobat completarea ordinii de zi a şedinţei prin introducerea a şase puncte noi.

În comunicat se menţionează: "Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale «Romgaz», cu sediul social în Municipiul Mediaş, Piaţa Constantin Motaş, nr. 4, Judeţul Sibiu, înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Sibiu sub nr. J32/392/2001, cod de înregistrare fiscală RO 14056826, având în vedere solicitarea de completare a ordinii de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor (AGOA) din data de 20 decembrie 2017, formulată de acţionarul Statul Român, reprezentat de Ministerul Energiei, prin Adresa nr. 104987/TFP/28.11.2017, înregistrată la S.N.G.N. «Romgaz» sub nr. 34123/28.11.2017, prevederile art. 7 din Regulamentul CNVM nr. 6/2009, privind exercitarea anumitor drepturi ale acţionarilor în cadrul adunărilor generale ale societăţilor comerciale, prevederile art. 117¹ din Legea societăţilor comerciale nr. 31/1990, completează ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din 20 decembrie 2017, publicată iniţial în Monitorul Oficial - Partea a IV -a nr. 4389 din 16 noiembrie 2017, în cotidianul "Bursa" nr. 214 din data de 16 noiembrie 2017 şi pe website-ul societăţii, începând cu data de 16 noiembrie 2017, cu următoarele puncte:

- aprobarea declanşării procedurii de selecţie a administratorilor societăţii conform prevederilor OUG 109/2011, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016. Procedura va fi derulată de Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz

- alegerea membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz, ca urmarea expirării mandatului predecesorilor în data de 07 ianuarie 2018, prin metoda votului cumulativ

- stabilirea duratei mandatului membrilor provizorii de 4 luni, începând cu data de 08 ianuarie 2018, sau până la finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 109/2011, aprobată prin Legea nr. 111/2016, cu modificările şi completările ulterioare, dacă selecţia se finalizează înainte de termenul menţionat

- aprobarea formei contractului de mandat ce va fi încheiat cu membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie al societăţii, conform propunerii acţionarului Statul Român, prin Ministerul Energiei

- stabilirea remuneraţiei membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie al societăţii

- mandatarea reprezentantului acţionarului majoritar, Statul Român prin Ministerul Energiei, pentru semnarea contractului de administraţie cu membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie al SNGN Romgaz aleşi la punctul 5. 2".

Astfel, pentru şedinţa AGOA, ora 13:00 (ora României), la care au dreptul să participe şi să voteze doar persoanele care au calitatea de acţionari, ordinea de zi va fi următoarea:

Punctul 1 Prezentarea Raportului trimestrial privind activitatea economico-financiară a Societăţii Naţionale de Gaze Naturale "Romgaz" la 30 septembrie 2017 (perioada 01.01.2017-30.09.2017), care include:

a) informaţii referitoare la execuţia contractelor de mandat ale directorilor, detalii cu privire la activităţile operaţionale, la performanţele financiare ale societăţii şi la raportările contabile ale societăţii;

b) gradul de îndeplinire a criteriilor de performanţă, cu luarea în considerare a ponderii fiecărui indicator şi a variaţiei acestuia faţă de nivelul ţintă stabilit;

c) situaţii financiare individuale intermediare (neauditate) pentru perioadele de nouă luni şi trei luni încheiate la 30 septembrie 2017, întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară adoptate de Uniunea Europeană şi Ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr. 2844/2016.

Punctul 2 Aprobarea achiziţionării de către Societatea Naţionale de Gaze Naturale "Romgaz" de servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică specializată externă, pentru cazuri deosebite şi punctuale, până la valoarea maximă cumulată de 200.000 euro/an.

Punctul 3 Mandatarea Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale "Romgaz" pentru coordonarea procedurilor de achiziţie de servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică specializată externă.

Punctul 4 Aprobarea declanşării procedurii de selecţie a administratorilor societăţii conform prevederilor OUG 109/2011, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016. Procedura va fi derulată de Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz.

Punctul 5 Alegerea membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale Romgaz, ca urmarea expirării mandatului predecesorilor în data de 07 ianuarie 2018, prin metoda votului cumulativ

Punctul 6 Stabilirea duratei mandatului membrilor provizorii de patru luni, începând cu data de 08 ianuarie 2018, sau până la finalizarea procedurii de selecţie a administratorilor, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a guvernului nr. 109/2011, aprobată prin Legea nr. 111/2016, cu modificările şi completările ulterioare, dacă selecţia se finalizează înainte de termenul menţionat .

Punctul 7 Aprobarea formei contractului de mandat ce va fi încheiat cu membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie al societăţii, conform propunerii acţionarului Statul Român, prin Ministerul Energiei 3.

Punctul 8 Stabilirea remuneraţiei membrilor provizorii ai Consiliului de Administraţie al societăţii.

Punctul 9 Mandatarea reprezentantului acţionarului majoritar, Statul Român prin Ministerul Energiei, pentru semnarea contractului de administraţie cu membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie al SNGN Romgaz aleşi la punctul 5.

Punctul 10 Stabilirea datei de 17.01.2018, ca dată de înregistrare, respectiv data care serveşte la identificarea acţionarilor asupra cărora se răsfrâng efectele Hotărârii AGOA.

Punctul 11 Împuternicirea preşedintelui de şedinţă şi a secretarului de şedinţă, pentru semnarea hotărârii AGOA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb