Acţionarii Safetech Innovations numesc un Consiliu de Administraţie înainte de trecerea companiei pe Piaţa Principală a BVB

G.D.
Piaţa de Capital / 10 mai 2022

Acţionarii Safetech Innovations numesc un Consiliu de Administraţie înainte de trecerea companiei pe Piaţa Principală a BVB

Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă numirea unui Consiliu de Administraţie, compus din trei membri - Victor Gânsac, co-fondator al Safetech Innovations, Mircea Varga, membru în Consiliul de Administraţie al TEILOR Holding şi Alexandru Mihailciuc, Global Head of Pre-Sales în cadrul UiPath, conform unui comunicat remis redacţiei. Victor Gânsac a fost, de asemenea, numit Preşedinte al Consiliului de Administraţie. Mandatele membrilor consiliului au o durată de doi ani.

"Safetech trece printr-o etapă de creştere accelerată pe fondul solicitărilor tot mai ridicate pentru soluţiile şi serviciile de securitate cibernetică furnizate de echipa noastră. Pentru anul 2022, vizăm venituri totale de aproximativ 44 milioane de lei şi un profit net de 10,1 milioane de lei. De asemenea, până la finalul anului avem în plan să fim operaţionali în toate cele trei pieţe unde avem sau vom avea filiale, respectiv Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite şi SUA. În plus, ne propunem să ne extindem portofoliul de clienţi şi să demarăm procedura de trecere pe Piaţa Principală, deoarece ne dorim să devenim un emitent atractiv şi pentru investitorii instituţionali. Prin urmare, aveam nevoie să aducem alături de noi parteneri cu experienţă aprofundată în domenii, precum cel financiar şi de vânzări. Le mulţumesc lui Mircea şi Alexandru pentru că şi-au dorit să vină lângă noi şi să contribuie la dezvoltarea afacerii, dar şi acţionarilor pentru votul de încredere acordat Consiliului de Administraţie. Având în vedere echipa puternică pe care o avem, atât la nivel executiv, precum şi la nivelul consiliului, sunt încrezător că Safetech are potenţialul de a creşte ca un jucător semnificativ în domeniul securităţii cibernetice la nivel internaţional în viitorul apropiat," a declarat Victor Gânsac, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Safetech Innovations.

În cadrul AGA de la mijlocul lunii aprilie 2022, Safetech Innovations a supus aprobării o serie de puncte importante pentru dezvoltarea pe termen mediu şi lung a companiei, în special admiterea la tranzacţionare a acţiunilor companiei pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti. Ca urmare a aprobării de către acţionari a acestui punct, compania va demara procesul de pregătire privind transferul acţiunilor, prin pregătirea situaţiilor financiare istorice conform standardelor IFRS. Acestea vor fi auditate de noul auditor al Safetech Innovations, compania Baker Tilly.

În vederea alinierii companiei la cerinţele de guvernanţă corporativă ale pieţei principale, acţionarii au numit un Consiliu de Administraţie format din trei membri, dintre care doi neexecutivi şi independenţi. Mircea Varga este un executiv cu o experienţă profesională de peste 25 de ani în multinaţionale şi companii locale din diverse industrii, precum PwC România şi Ţiriac Group. Acesta deţine expertiză dovedită în domeniul M&A şi atragerea de capital, proiecte de transformare organizaţională, precum şi în proiecte de management al schimbării şi al crizelor organizaţionale. În ultimii doi ani, Mircea s-a concentrat pe acordarea de consultanţă de specialitate către companii care vizează creşterea vânzărilor şi profitabilitatea companiei. În prezent, Mircea este membru şi în Consiliul de Administraţie al TEILOR Holding, un grup de companii care include lanţul de magazine de bijuterii de lux, TEILOR, compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN şi Teilor Invest Exchange, subliniază sursa citată.

Cel de-al treilea membru al Consiliului de Administraţie al Safetech Innovations, Alexandru Mihailciuc are o experienţă profesională de 17 ani în domeniul tehnologiei, fiind în prezent responsabil de coordonarea suportului tehnic al vânzărilor la nivel global în cadrul UiPath. Alexandru este specializat în planificarea, dezvoltarea şi implementarea soluţiilor IT care vin în sprijinul companiilor ce urmăresc să îşi sporească capabilităţile de afaceri. Înainte de a se alătura UiPath în 2017, Alexandru a deţinut diverse funcţii de conducere în cadrul companiei internaţionale, Genpact.

Pe lângă numirea unui Consiliu de Administraţie, acţionarii au aprobat operaţiunea de acordare de dividende în numerar, în valoare totală de 4.156.250 de lei. Astfel, acţionarii care deţin acţiuni SAFE la data de 9 iunie 2022 vor fi eligibili pentru primirea unui dividend brut pe acţiune de 0,25 lei. În plus, acţionari au aprobat capitalizarea sumei de 9.975.000 lei şi emiterea unui număr de 49.875.000 acţiuni noi cu o valoare nominală de 0,2 lei/acţiune. Prin această operaţiune, acţionarii Safetech care deţin acţiuni SAFE în data de 9 iunie 2022, vor primi trei acţiuni nou emise pentru fiecare acţiune deţinută. Ziua plăţii pentru dividendele în numerar este 16 iunie 2022, iar pentru acţiuni gratuite, 10 iunie 2022.

Safetech Innovations este listată pe piaţa AeRO începând cu 29 ianuarie 2021, iar din octombrie 2021 acţiunile SAFE sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa AeRO. În 2021, Safetech Innovations a fost cea mai tranzacţionată companie de pe această piaţă, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dar ce facem cu Palantir? Cam acelasi obiect de activitate si rezulate niet. Pietele difera putin la fel ca managementul.

    1. Da, am vazut si eu ca Palantir are un parteneriat strategic cu Safetech. Thiel nu-mi inspira incredere, ca om si manager. E consumat.

      Dar merg pe mina unor antreprenori with proven track record. Vor injecta un suflu nou si vor impulsiona firma americana catre noi apexuri 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb