Acţionarii SIF Banat - Crişana, chemaţi să aprobe o nouă răsplătire şi fidelizare a conducerii

M.G.
Piaţa de Capital / 2 septembrie 2021

Acţionarii SIF Banat - Crişana, chemaţi să aprobe o nouă răsplătire şi fidelizare a conducerii

Acţionarii SIF Banat-Crişana (SIF1) sunt convocaţi în data de 11 octombrie să aprobe un nou program de răscumpărare de acţiuni proprii, acţiuni care sunt vizate a fi acordate cu titlu gratuit membrilor conducerii societăţii, respectiv administratorilor şi directorilor, potrivit convocatorului remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Programul vizează răscumpărarea unui număr maxim de 880.000 de acţiuni, echivalentul a 0,17% din capitalul social al societăţii.

"Scopul programului: societatea va răscumpăra acţiuni în cadrul Programului 4 pentru distribuirea cu titlu gratuit către membrii conducerii societăţii (administratori, directori), în scopul fidelizării acestora, precum şi al recompensării pentru activitatea desfăşurată în cadrul societăţii, conform criteriilor de performanţă ce urmează a fi stabilite de Consiliul de Administraţie", se arată în convocatorul adunării.

Preţul minim propus care se va putea plăti pentru răscumpărare este de 0,1 lei, preţul maxim propus este de 6,1042 lei, iar durata programului este de maximum 18 luni.

Compania a mai acordat recent acelaşi număr de acţiuni conducerii ca urmare a decizilor AGEA din data de 22 aprilie 2019, respectiv deciziei AGEA din 27 aprilie 2020 prin care s-a aprobat distribuirea efectivă a acţiunilor răscumpărate în temeiul hotărârii AGEA din 26 aprilie 2018.

Programul vine în condiţiile în care SIF-ul şi-a finalizat recent "planul de plată pe bază de acţiuni", adică un stock option plan prin care să primească acţiuni ale companiei gratuit.

De notat că societatea nu-şi duce niciodată la îndeplinire programele de răscumpărare organizate pentru acţionari, ci doar pe cele pentru conducere.

Această nouă răsplătire şi fidelizare vine după ce în octombrie 2020 s-a finalizat preluarea ostilă a SIF Oltenia de către gruparea formată din SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi fondurile concertate finanţate preponderent de cele două SIF-uri, prin debarcarea fostei conduceri şi impunerea unor oameni de paie.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Pe actionari cine-i mai rasplateste ca n-au mai vazut un dividend de ani buni si au muncit o viata pentru patrimoniu administrat de sifuri.

    1. Pentru exact genul asta de comportament securist nenorocit, au murit acei tineri in Revoluția Romana! Asa cum a fost ea! O singura soluție: si generațiile astea de tineri ar tb sa lupte sa-si câștige drepturile! Gastile care au pus mana pe economia tarii nu le găsești numai la sifuri, sunt și în sistemul de stat și în cel privat. Practic nu mai ai loc de ei, nu poți sa respiri nu poți sa mai trăiești. O mizerie de tara și de conducători!

      Fidelizarea conduceri?!

      Culmea tupeului la infractorii astia sa pretinda ca sunt fideli companie, iar culmea culmilor este ca au si pretentia la recompense pentru fidelitatea lor.

      Cum ii rabda pamantul pe nelegiutii astia?  

    Unii au murit, uni nu stiu ca sunt actionari si conducerea fura tot prin schema aceasta.

    Actiunea a ramas in jur de 2.5 de 4 ani...

    Nu au dat dividende,ca fac investitii sa creasca VUAN...Dar la BVB nu se tranzactioneaza VUAN-ul... 

    Conducerea Sifului se premiaza,actionarii praful de pe toba: nici dividende,nici castig din cresterea pretului actiunii...

    E corect dn.Dragoi? Cine crezi ca mai investeste in One Stop Shopul tau? 

    1. dragoi e un ticalos sifoneaza sif ul

    Uite asa grupul infracțional organizat își trece Sif1 pe persoană fizică. Si fac anunțul de convocare chiar în plin scandal ca sa arate ca li se rupe.

    Eu nu înțeleg de ce există, în forma actuală mizeriile astea de Sifuri! Valorează poate spre 2 mld € și pe ele se fac tranzacții de câteva mii de euro pentru că sunt societăți captive unor indivizi slab pregatiti,fără onoare si in zona penalului!

    Văd că niciun străin nu cumpăra așa ceva, nici Sifuri nici BVB ! Nu sunt instutionali străini și înainte erau! Au tupeu nemărginit trăiesc din dividendele altor societăți, cer dividende ( Sif5 a cerut de la Prefab recent)dar ele nu dau! 

    De ce nu se vând participatiile cum face FP si date dividende acționarilor! Să vedeți cum ar crește între 30-50% ! Nu ăsta e scopul să crești acțiunea?

    Și ei se premiază? 

    1. Sif4,corectez

    Actionarii lui peste, stam ca prostii sa ne dea abd cate-o agea de rascumparare...care raman in van, vezi cele hotarate in 2020...nesimtire mai mare ca la sifs nu mai poti vedea pe nicio piata de capital

    Infractorii trebuie recompensați la mititica ...

    Rahat cu apa rece

    Ticalosie si furtisag fara margini, pe fata, cu acte in regula, pentru ca societatea in care traim e condusa de escroci. E cea mai nenorocita conducere care-si aroga rasplata dupa rasplata pe buzunarul altora! Demisia escrocilor!

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb