Acţionarii TeraPlast au aprobat vânzarea diviziei Steel către Kingspan

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 septembrie 2020

Acţionarii TeraPlast (TRP) au aprobat, în adunarea extraordinară de ieri, vânzarea diviziei Steel către Kingspan Holding, cu sediul în Olanda, preţul de bază al tranzacţiei, ce urmează să fie ajustat în funcţie de anumite elemente, fiind de 410 milioane de lei, se arată într-un raport al producătorului de materiale de construcţii remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, TeraPlast va vinde 98,09% din deţinerea la TeraSteel, dar înainte de perfectarea tranzacţiei producătorul de materiale de construcţii intenţionează să achiziţioneze acţiuni TeraSteel care ulterior vor fi vândute către Kingspan.

De asemenea, TeraPlast va vine deţinerea de 99% din Wetterbest, toate părţile sociale deţinute direct la Terasteel Serbia, toate părţile sociale deţinute indirect la TeraSteel Slovacia şi cele deţinute indirect la Cortina WTB.

Preţul total care va fi achitat de către Kingspan Holding va fi determinat plecând de la un preţ de baza de 410 milioane de lei, care va fi ajustat în jos în funcţie de numărul de acţiuni suplimentare Terasteel care nu vor fi achiziţionate de TeraPlast şi nu vor fi vândute către Kingspan la finalizarea tranzacţiei, pe baza următoarei formulare: preţul de bază, plus capitalul de lucru efectiv, minus capitalul de lucru ţintă, plus numerarul efectiv, minus îndatorarea efectivă.

"Finalizarea Tranzacţiei este supusă mai multor condiţii precedente, unele dintre ele fiind în afară controlului părţilor (cum ar fi aprobările din partea autorităţilor) şi având în vedere că preţul total final va fi determinat pe baza unor date financiare viitoare, nu există certitudinea că acordul va fi implementat sau că va fi implementat la preţul ilustrat mai sus", menţionează TeraPlast în raport.

Acţiunile TeraPlast sunt printre puţinele de la Bursa de Valori Bucureşti care nu numai că au recuperat integral căderea din perioada februarie-martie (antrenată de valul de vânzări din burse dat de răspândirea pandemiei de Covid-19 pe întregul glob), dar se află deasupra maximelor din februarie.

Evoluţia a apărut în contextul unui cumul de factori, între care rezultatele financiare în creştere (atât cele pentru primul trimestru cât şi cele pentru jumătatea anului), anunţul privind încheierea unui acord privind vânzarea diviziei Steel a Grupului sau distribuirea de acţiuni gratuite.

La data de 18 august, Dorel Goia deţinea 46,83% din fabricantul de materiale de construcţii, în timp ce KJK Balkan Holding din Luxembourg avea 10,05% din TeraPlast, iar Fondul de Pensii Administrat Privat NN deţinea 10,99% din companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb