ZIARUL BURSA

01 septembrie 2020
Ediţia din 18.09.2024
Ca preşedinte ales al PSD, Ciolacu a început cu stângul: eşecul moţiunii

Ca preşedinte ales al PSD, Ciolacu a început cu stângul: eşecul moţiunii

George MarinescuPolitică / 1 septembrie 2020

Cabinetul Orban rămâne la Palatul Victoria. Plenul Parlamentului nu a mai dezbătut şi votat, ieri, moţiunea de cenzură, din lipsa cvorumului de şedinţă. Demersul social-democraţilor s-a stins, practic, aşa cum a început - în derizoriu. Dacă parlamentarii PSD au avut nevoie de mai bine de o lună de sesiune extraordinară pentru a strânge semnăturile necesare depunerii moţiunii de cenzură, după încă o lună de sesiune extraordinară nu au fost în stare să asigure cvorumul de şedinţă necesar dezbaterii şi votării acesteia.

Sigfried Mureşan

SIEGFRIED MUREŞAN, EURODEPUTAT: "Mecanismul de Redresare va sprijini aderarea noastră la zona euro"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 1 septembrie 2020

Europdeputatul PPE: "Mecanismul va funcţiona pe o perioadă de patru ani şi va finanţa investiţii în şase domenii prioritare"  

Prin acest mecanism, vom putea deconta o parte din costurile cu criza Covid-19

Mecanismul de Rezilienţă şi Redresare va funcţiona pe patru ani şi va finanţa investiţii în şase domenii prioritare, precum tranziţia spre o economie verde, digitalizarea, coeziunea socială, competitivitatea economică, întărirea capacităţii administrative şi politicile pentru tineri, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, eurodeputatul PPE Sigfried Mureşan. Aceste investiţii trebuie prioritizate apoi de către Guvern, mai spune Mureşan.

Zurab Pololikashvili a precizat: "Pe măsură ce cazurile din întreaga lume se clarifică, trebuie să fim gata să acţionăm rapid pentru a salva vieţi. Dar, de asemenea, acum este clar că putem lua şi măsuri decisive pentru protejarea locurilor de muncă şi pentru a proteja numeroasele beneficii oferite de turism, atât pentru oameni, cât şi pentru planetă".

ZURAB POLOLIKASHVILI, ORGANIZAŢIA MONDIALĂ A TURISMULUI: "Turismul trebuie să prospere, iar acest lucru înseamnă că restricţiile de călătorie trebuie uşurate sau ridicate"

A.T.Companii / 1 septembrie 2020

Organizaţia Mondială a Turismului a lansat, la finalul săptămânii trecute, Raportul de politici "COVID-19 şi transformarea turismului" 

În timp ce turismul ne aduce îm­preună, restricţiile de călătorie ne ţin despărţiţi, consideră secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului.

Restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi sălile de spectacol se redeschid

DE ASTĂZI Restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi sălile de spectacol se redeschid

George MarinescuCompanii / 1 septembrie 2020

Guvernul a aprobat, ieri, modificarea hotărârii privind starea de alertă şi a decis reluarea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi reluarea activităţii culturale şi a spectacolelor în judeţele unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.

Prefab raportează o creştere a cifrei nete de afaceri cu 29%, în primul semestru

PE FONDUL CERERII CRESCUTE PENTRU BCA Prefab raportează o creştere a cifrei nete de afaceri cu 29%, în primul semestru

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 septembrie 2020

Profit din exploatare de 6,4 milioane de lei, de peste patru ori mai mare decât cel de la jumătatea anului trecut 

Producătorul de materiale de construcţii Prefab (PREH) a raportat, pentru prima jumătate a anului, o cifră de afaceri netă de 41,14 milioane de lei, cu 29,04% mai mare decât cea din primele şase luni ale lui 2019, în timp ce rezultatul din exploatare a urcat de peste patru ori, la 6,45 milioane lei, se arată în raportul companiei remis, ieri, operatorului pieţei noastre de capital.

Acţionarii TeraPlast au aprobat vânzarea diviziei Steel către Kingspan

A.I.Piaţa de Capital / 1 septembrie 2020

Acţionarii TeraPlast (TRP) au aprobat, în adunarea extraordinară de ieri, vânzarea diviziei Steel către Kingspan Holding, cu sediul în Olanda, preţul de bază al tranzacţiei, ce urmează să fie ajustat în funcţie de anumite elemente, fiind de 410 milioane de lei, se arată într-un raport al producătorului de materiale de construcţii remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Analiza ASF nu a relevat suspiciuni privind abuzul de piaţă, în cazul tranzacţiilor cu acţiuni SIFI"

SIF BANAT-CRIŞANA: "Analiza ASF nu a relevat suspiciuni privind abuzul de piaţă, în cazul tranzacţiilor cu acţiuni SIFI"

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 1 septembrie 2020

În iunie, SIF Imobiliare deţinea cea mai mare pondere în Activul Net al SIF Banat-Crişana  

Analiza derulată la nivelul direcţiei de specialitate din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară nu a relevat suspiciuni privind existenţa unor fapte de abuz de piaţă în cazul tranzacţiilor cu acţiuni SIF Imo­biliare (SIFI) reclamate de SIF Banat-Crişana (SIF1), care au crescut puternic Activul Net al societăţii, se arată în raportul semestrial al SIF1 publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Poluare în Paradis

Cătălin AvramescuEditorial / 1 septembrie 2020

Cătălin Avramescu

Pe 25 Iulie o navă de marfă a unei companii japoneze a eşuat în apele teritoriale ale statului Mauritius. A fost o ispravă gen Dorel. Se pare că membrii echipajului sărbătoreau ziua de naştere a unui coleg. Au adus nava aproape de ţărm pentru a căuta un semnal WiFi şi au lovit un recif de corali.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 1 septembrie 2020

MACRO NEWSLETTER 1 septembrie 2020

Macroeconomie / 1 septembrie 2020

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat uşor creşterea anuală şi în august 2020, până la 0,8%, de la 0,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o creştere de 0,2% în luna anterioară.

Electric Up, un prim pas în implementarea Green Deal

Electric Up, un prim pas în implementarea Green Deal

I.Ghe. Companii / 1 septembrie 2020

Întreprinderile mici şi mijlocii şi companiile din domeniul HoReCa vor fi finanţate pentru instalarea sis­temelor de panouri fotovoltaice de producere a energiei electrice şi a staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo