ZURAB POLOLIKASHVILI, ORGANIZAŢIA MONDIALĂ A TURISMULUI: "Turismul trebuie să prospere, iar acest lucru înseamnă că restricţiile de călătorie trebuie uşurate sau ridicate"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 1 septembrie 2020

Zurab Pololikashvili a precizat: "Pe măsură ce cazurile din întreaga lume se clarifică, trebuie să fim gata să acţionăm rapid pentru a salva vieţi. Dar, de asemenea, acum este clar că putem lua şi măsuri decisive pentru protejarea locurilor de muncă şi pentru a proteja numeroasele beneficii oferite de turism, atât pentru oameni, cât şi pentru planetă".

Zurab Pololikashvili a precizat: "Pe măsură ce cazurile din întreaga lume se clarifică, trebuie să fim gata să acţionăm rapid pentru a salva vieţi. Dar, de asemenea, acum este clar că putem lua şi măsuri decisive pentru protejarea locurilor de muncă şi pentru a proteja numeroasele beneficii oferite de turism, atât pentru oameni, cât şi pentru planetă".

Organizaţia Mondială a Turismului a lansat, la finalul săptămânii trecute, Raportul de politici "COVID-19 şi transformarea turismului"

În timp ce turismul ne aduce îm­preună, restricţiile de călătorie ne ţin despărţiţi, consideră secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului.

Domnia sa a declarat: "Mai important, restricţiile asupra călătoriilor împiedică turismul să-şi ofere potenţialul de a construi un viitor mai bun pentru toţi".

Secretarul general al Organizaţiei Mondiale A Turismului a lansat, la finalul săptămânii trecute, Raportul de politici "COVID-19 şi transformarea turismului", pe care ONU şi-a asumat rolul principal să-l producă.

Potrivit domniei sale, acest raport reper clarifică ceea ce este în joc - ameninţarea cu pierderea a zeci de milioane de locuri de muncă în turism direct, pierderea de oportunităţi pentru acele populaţii şi comunităţi vulnerabile care beneficiază cel mai mult de turism şi riscul real de a pierde resurse vitale pentru salvardarea patri­moniului natural şi cultural din întreaga lume.

Zurab Pololikashvili a precizat: "Turismul trebuie să prospere, iar acest lucru înseamnă că restricţiile de călătorie trebuie uşurate sau ridicate în timp util şi responsabil. Înseamnă, de asemenea, că deciziile politice trebuie să fie coordonate peste graniţe pentru a face faţă unei provocări care nu ţine cont de graniţe! «COVID-19 şi transformarea turismului» este un element suplimentar în foaia de parcurs pentru ca sectorul să îşi recapete statutul unic de sursă de speranţă şi oportunitate pentru toţi".

Domnia sa a subliniat că acest lucru este valabil atât pentru ţările în curs de dezvoltare, cât şi pentru cele dezvoltate, iar toate guvernele şi organizaţiile internaţionale au o miză în sprijinirea turismului.

"Putem solicita guvernelor să susţină cuvinte puternice, cu acţiuni la fel de puternice, dacă trecem mai întâi şi luăm conducerea. Pe măsură ce destinaţiile se deschid din nou, reluăm vizitele în persoană, pentru a ne arăta sprijinul, pentru a învăţa şi pentru a ne construi încrederea în călătoriile internaţionale", susţine secretarul Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT).

Domnia sa a mai spus că în spatele vizitelor în destinaţii din Europa, delegaţiile OMT văd cum Orientul Mijlociu este gata să repornească turismul în siguranţă şi în mod responsabil.

"În Egipt, preşedintele Abdel Fattah el-Sisi şi guvernul său au arătat clar cât de puternic suportul ţintit a reuşit să salveze locuri de muncă şi a permis turismului să supravieţuiască în această furtună fără precedent. Acum, site-uri emblematice, cum ar fi Piramidele, sunt gata să primească înapoi turiştii, siguranţa atât a lucrătorilor din turism, cât şi a turiştilor sunt o prioritate. În mod similar, guvernul Arabiei Saudite a salutat cu căldură OMT şi şi-a exprimat un angajament ferm de a continua construirea sectorului turistic al Regatului, mai întâi pentru vizitatorii interni şi apoi pentru vizitatorii internaţionali", a mai afirmat Zurab Pololikashvili.

Totodată, domnia sa a precizat că pandemia este departe de a se termina.

"Pe măsură ce cazurile din întreaga lume se clarifică, trebuie să fim gata să acţionăm rapid pentru a salva vieţi. Dar, de asemenea, acum este clar că putem lua şi măsuri decisive pentru protejarea locurilor de muncă şi pentru a proteja numeroasele beneficii oferite de turism, atât pentru oameni, cât şi pentru planetă", a mai declarat secretarul general OMT.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. S-au mai ridicat odată restricțiile și de la 2-300 de cazuri/zi am ajuns la 1000+. Perseveram, perseveram...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb