PE FONDUL CERERII CRESCUTE PENTRU BCA Prefab raportează o creştere a cifrei nete de afaceri cu 29%, în primul semestru

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 septembrie 2020

Prefab raportează o creştere a cifrei nete de afaceri cu 29%, în primul semestru

Profit din exploatare de 6,4 milioane de lei, de peste patru ori mai mare decât cel de la jumătatea anului trecut

Producătorul de materiale de construcţii Prefab (PREH) a raportat, pentru prima jumătate a anului, o cifră de afaceri netă de 41,14 milioane de lei, cu 29,04% mai mare decât cea din primele şase luni ale lui 2019, în timp ce rezultatul din exploatare a urcat de peste patru ori, la 6,45 milioane lei, se arată în raportul companiei remis, ieri, operatorului pieţei noastre de capital.

Compania menţionează că aprecierea cifrei de afaceri se datorează, în special, cererii crescute de BCA, în timp ce evoluţia rezultatului din exploatare vine în urma creşterii productivităţii muncii, optimizării costurilor de producţie şi a volumelor mai mari de produse comercializate, factori care au determinat obţinerea unor marje mai avantajoase.

"În condiţiile pandemiei declanşate de virusul SARS-COV2, în prima jumătate a anului 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2019, se observă un reviriment în piaţa materialelor pentru construcţii, în special pentru produsele BCA şi tuburi. În ceea ce priveşte piaţa de prefabricate din beton armat şi precomprimat, stâlpi electrici, elemente de autostradă, piese prefabricate pentru hiper sau supermarketuri, grinzi pentru poduri rutiere, aceasta este în continuare afectată de lipsa proiectelor mari pentru infrastructură naţională şi lipsa forţei de muncă calificată, menţînându-se acelaşi nivel scăzut al cererii în piaţă, în special din cauza blocajelor financiare în domeniul investiţional naţional", se arată în raportul Prefab semnat de directorul general Marian Miluţ.

Per ansamblu, pentru primele şase luni ale anului curent, Prefab a raportat venituri totale de 42,88 milioane de lei, cu 6,35% mai mari decât cele din prima jumătate a lui 2019, în timp ce cheltuielile totale au fost de 37,48 milioane de lei, cu 6,58% sub cele din primele şase luni ale lui 2019.

Profitul brut s-a ridicat 5,4 milioane lei, în ce profitul net a fost de 4,7 milioane de lei, cu mult peste cele 0,17 milioane de lei din primele şase luni ale lui 2019.

La nivel consolidat, profitul net al companiei pentru primele şase luni s-a ridicat la 4,61 milioane de lei, faţă de cele 0,19 milioane de lei din prima jumătate a anului trecut.

Pentru data de 30 iunie 2020, activele imobilizate ale Prefab erau în valoare de 223,67 milioane de lei, cu 1,88% sub cele de la finele anului trecut, în timp ce activele circulate şi alte active erau în sumă de 47,88 milioane lei, în creştere cu 3,3%, faţă aceeaşi perioadă de raportare.

La jumătatea anului curent, datoriile totale ale Prefab se ridicau la 62,5 milioane lei, cu 10,3% sub cele de la data de 31 decembrie 2019, scădere datorată rambursărilor de credite bancare şi diminuării datoriilor comerciale.

Romerica International, companie controlată de Marian Miluţ, deţine 83,01% din Prefab, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) are 12,97% din producătorul de materiale de construcţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb