ACŢIONARII TERAPLAST: Fuziunea dintre subsidiarele Teraplast Recycling şi Politub, aprobată

M.I.
Piaţa de Capital / 28 iunie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Acţionarii Teraplast, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România, au anunţat, astăzi, aprobarea de principiu a fuziunii dintre subsidiarele Teraplast Recycling şi Politub, prin absorbţia de către Teraplast Recycling a societăţii Politub, transmite News.ro.

"Politub, companie parte din Grupul TeraPlast încă de la înfiinţarea din 1994, va fi absorbita prin fuziune de TeraPlast Recycling - companie specializată pe reciclarea PVC-ului rigid. Din punct de vedere operaţional, fuziunea prin absorbţie va crea premisele realizării de economii de costuri de administrare a celor două societăţi implicate şi va elimina structurile manageriale şi administrative paralele ale celor două societăţi, coordonarea şi administrarea acestor societăţi urmând a fi astfel eficientizată", arată un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), conform News.ro.

După realizarea fuziunii, Politub va fi dizolvată, fără a intra în lichidare, urmând a fi radiată din Registrul Comerţului, iar TeraPlast Recycling va continua să existe în forma juridică actuală.

În 2017, TeraPlast a ajuns la o participaţie de 99,99% în Politub, producător de tubulatură din polietilenă. În urma achiziţiei, activitatea Politub a fost transferată către TeraPlast, devenind segmentul de polietilenă al Grupului TeraPlast. Astfel, în perioada 2018-2019 compania nu a mai avut activitate. TeraPlast Recycling coordonează activitatea de reciclare a Grupului TeraPlast, preluând linia de business Reciclare din aprilie 2019, în urma transferului acesteia din TeraPlast SA, scrie News.ro.

Cu o capacitate anuală de procesare de 12.000 de tone, compania este cel mai mare reciclator de PVC rigid din România şi între primii zece reciclatori de PVC rigid din Europa.

Proiectul de fuziune va fi depus spre înregistrare la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb