Acţionarii THR Prahova au aprobat fuziunea cu alte două companii

Ziarul BURSA #Companii / 28 septembrie 2015

Acţionarii THR Prahova au aprobat, joi, fuziunea cu "Orizont Turism" şi "Feper", cele trei societăţi fiind controlate de SIF Transilvania..

Potrivit proiectului de fuziune, Feper ar urmă să le absoarbă pe celelalte două.

SIF Transilvania deţine 72,09% din capitalul Feper, unde mai este acţionar, Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS, ex. AVAS), cu 24,48% din capitalul social.

Totodată, SIF3 are 93,05% din "Orizont Turism" şi 89,52% din "De Turism, Hoteluri şi Restaurante Prahova" (THR Prahova).

Principala motivaţie a procesului de fuziune o reprezintă dorinţa acţionarilor societăţii absorbante, respectiv a celor din societăţi absorbite, de creştere a profitabilităţii, se arată în proiectul de fuziune, publicat în Monitorul Oficial, unde se precizează: "Operaţiunea de fuziune va avea ca efect obţinerea unor economii de scară şi reducerea costurilor administrative şi operaţionale, cu implicaţii pozitive asupra profitabilităţii noii societăţi. Prin reducerea costurilor administrative se înţelege reducerea costurilor privind managementul, prin reducerea numărului de administratori, de directori executivi şi reducerea personalului administrativ. Ca rezultat, structura administrativă va fi simplificată, iar coordonarea şi administrarea întregii afaceri vor fi uşurate. Economii se pot face şi prin complementaritatea serviciilor (pe partea de activitate hotelieră)".

Acţiunile emise de societatea absorbantă în urma fuziunii vor fi tranzacţionate în cadrul sistemului alternativ administrat de BVB, potrivit proiectului de fuziune.

În cazul aprobării acţionarilor, societăţile absorbite se dizolvă fără a intra în lichidare şi transferă totalitatea patrimoniului lor societăţii absorbante. Astfel, toate drepturile reale şi de creanţă, de proprietate intelectuală şi industrială şi întregul fond de comerţ al societăţilor absorbite vor trece asupra societăţii absorbante.

"Orizont Turism" aportează active imobilizate de 61,02 milioane de lei, în timp ce THR Prahova aportează active imobilizate de 241.288.691 lei, conform proiectului de fuziune.

Între aporturile "Orizont Turism" se regăsesc Complexul turistic "Orizont Predeal", compus din hotel, restaurant, centru Spa cu piscină, şi Restaurantul Mioriţa din Predeal.

Totodată, THR Prahova aduce mai multe terenuri şi imobile din Ploieşti, dar şi participaţia de 1% din capitalul social la "Transilvania Travel" (actualmente Transilvania Hotel & Travel), participaţia la SC Tuşnad şi obligaţiunile subscrise la "Tuşnad" SA, constând în 1.000.000 obligaţiuni cu o valoare nominală de 2,5 lei/obligaţiune .

Raportul de schimb, în cadrul fuziunii, a fost stabilit la 0,2003 în ceea ce priveşte "Orizont Turism" faţă de Feper, respectiv 0,5880 în ceea ce priveşte "De Turism, Hoteluri şi Restaurante Prahova" faţă de Feper, potrivit proiectului citat.

Astfel, Feper va avea, după fuziunea prin absorbţie, un capital social de 36.378.218,50 lei, împărţit în acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei pe acţiune.

Noua structură a acţionarilor se va prezenta astfel: SIF Transilvania va avea o participaţie de 83,87% din capitalul social, iar AAAS, de 9,38%. Totodată, un grup de acţionari din cadrul procesului de privatizare în masă ar deţine 1,3% din "Feper". Acţionarilor persoane juridice de la "Orizont Turism" le-ar reveni 1,93% din "Feper", iar micilor acţionari din societatea de turism din Predeal, 0,09%.

Ceilalţi deţinători de titluri THR Prahova (persoane fizice şi juridice), pe lângă SIF3, ar urma să primească 3,4% din Feper.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb