Acţionarii Transgaz nu aprobă acordarea de dividende suplimentare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 iunie 2017

Acţionarii Transgaz nu aprobă acordarea de dividende suplimentare

Acţionarii Transgaz au decis, ieri, să nu aprobe distribuirea de dividende din rezerve şi din rezultatul reportat la data de 31.12.2016, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, AGA a aprobat numirea domnului Minea Nicolae şi a domnului Lăpuşan Remus-Gabriel în calitate de administratori provizorii.

Acţionarii au stabilit durata de 4 luni a mandatului membrilor provizorii, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, pentru încă două luni, dar nu mai târziu de data finalizării procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie al TRANSGAZ S.A. în condiţiile O.U.G. nr. 109/2011, dacă aceasta se va finaliza în interiorul acestui interval. Contractele de mandat ale administratorilor provizorii vor intra în vigoare începând cu data de 11.07.2017.

Valoarea maximă a indemnizaţiei fixe brute lunare a administratorilor provizorii a fost fixată la 4.970 lei.

În aprilie, Adunarea Generală a Acţionarilor companiei de stat Transgaz, un monopol al transportului de gaze, a aprobat alocarea pentru dividende a 545,5 milioane lei, echivalent cu 90% din profitul net din 2016, de 606,05 milioane lei, aşa cum a cerut Guvernul într-un memorandum din ianuarie.

Adunarea acţionarilor, în care deciziile sunt luate de reprezentanţii Ministerului Economiei, a aprobat un dividend brut de 46,33 lei/acţiune, aferent anului 2016, şi data de 18 iulie ca termen de începere a plăţii dividendelor.

Transgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 58,5% din acţiuni.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Speram si eu la niste explicatii suplimentare asupra acestui vot negativ sec. Statul a vrut, statul a cerut, statul a legiferat, statul nu e de acord.... Oare de-a ce ne jucam aici? Daca avem investitii serioase de facut, de acord, atunci statul a analizat si a aprobat plasarea acestor bani mucagaiti de stat prin depozite catre niste investitii pentru dezvoltarea companiei. Daca insa ne jucam de-a manipularea pietei de capital pentru ca unii baieti sa faca niste bani usor, asta e alta ciorba, una cu miros puturos, de altfel obisnuit pe la noi...

    1. Cand statul a cerut bani nu a fost suficient informat despre planurile de investitii! Reprezentantii statului in ca s-au lasat convinsi de conducerea tgn sa nu scoata bani. Pe nimeni nu a interesat evolutia cotatiilor care la un moment dat tindeau spre 500 de lei si acum se intorc in graba spre 440 si dupa data de exdivedend spre 400 sau poate mai putin. Conducerea tgn parca nu ar intelege ce este capitalizarea si cat de importanta este. Sa urmarim cu atentie pe cevor cheltui miliardul de lei la care au tinut cu dintii!

      Banii se vor duce in titluri de stat,la care ghici cine plateste dobanzi in loc sa-i ridice ca dividende?Ori daca nu mai baga direct in titluri de stat ca sa nu bata la ochi,o sa-i dea bancilor cu sub 1% ca alea sa ia dublu din titluri de stat.Cam asta e toata manevra,banii statului sunt dirijati pentru profitul bancilor.

    Conducerea tgn a inteles ca numai prin investitii cresti valoarea de piata ( capitalizarea ) si nu prin plata de dividende, personal cred ca la sfirsitul anului cotatia tgn va depasi 500 Lei

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb