Acţionarii Zentiva au aprobat transferul activităţii de distribuţie

M.G.
Ziarul BURSA #Companii / 8 martie 2019

Acţionarii Zentiva au aprobat transferul activităţii de distribuţie

Acţionarii Zentiva (SCD), producător de farmaceutice cu sediul în Praga, au aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) de ieri, transferul activităţii de distribuţie de produse farmaceutice generice, la care se adaugă serviciile de marketing şi vânzare, de la fostul acţionar majoritar Sanofi Romania către Zentiva SA, potrivit unui raport al emitentului remis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

La începutul lunii octombrie, emitentul a anunţat finalizarea procesului de separare de Sanofi, Zentiva fiind cumpărată de fondul american Advent International pentru suma de 1,9 miliarde de euro, în urma negocierilor începute în luna aprilie a anului anterior încheiate pe 28 iunie 2018.

Valoarea contractului de transfer, care include atât relaţiile comerciale încheiate anterior de către Sanofi, cât şi registrele şi evidenţele aferente activităţii de distribuţie, se ridică la 46,14 milioane de lei.

Totodată, acţionarii i-au renumit, în cadrul AGA, pe cei cinci membri din Consiliul de Administraţie, ca urmare a expirării mandatelor anterioare. Aceştia sunt, fiecare cu un mandat de patru ani: Xavier Pierre Christian Lassere, în funcţia de preşedinte, şi pe Marchand Francois Noel, Carol Jean Noel Blery, Simona Cocoş, respectiv Margareta Tănase.

În 2018, compania a obţinut un profit net de 247,83 milioane de lei, cu aproape de trei ori mai mare decât profitul net realizat în 2017, de 86,3 milioane de lei, influenţat în special de veniturile înregistrate din vânzarea unui portofoliu de produse (licenţe Consumer Healthcare - CHC) către Sanofi. Totodată, cifra de afaceri a societăţii a marcat o scădere de 9% faţă de cifra de afaceri înregistrată în anul precedent.

Zentiva, care are peste 2.500 de angajaţi în Europa şi două fabrici de producţie, la Praga şi Bucureşti, are o valoare de piaţă la bursa locală de circa 1,61 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb