Acţiunile BVB, speculate intens înainte de cotarea Bursei  "Dorinvest" vrea să vândă 7.000 de acţiuni BVB

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 iulie 2009

"Dorinvest" vrea să vândă 7.000 de acţiuni BVB

Dorin Dobre: Dacă s-ar putea vedea BID-ul, probabil că m-aţi găsi şi acolo

Bursa de Valori Bucureşti pare că atrage ca un mag­net speculatorii din piaţă, cererea de acţiuni BVB depăşind cu mult oferta, în ciuda perioadei mai tulburi pe care piaţa de capital autohtonă o traversează în ultima perioadă.

Pentru casele de brokeraj, acţiunile BVB scoase la vânzare pot fi o sursă de lichiditate, deşi temporară, care permite intermediarilor loviţi de criză să reziste în aşteptarea vremurilor mai bune.

Casa de brokeraj "Dorinvest" a scos la vânzare, la finele săptămâ­nii trecute, 7.000 de acţiuni ordinare BVB, la preţul de 45 de lei/titlu. Oferta "Dorinvest" se bate cu cea a casei de brokeraj "Trend" din Bacău, care doreşte să vândă 5.000 de acţiuni BVB, tot la 45 de lei/titlu, după ce oferta anterioară a băcăoanilor, la 25 de lei/acţiune, a fost suprasubscrisă.

"Consider că preţul de 45 de lei este corect. Am scos aceste acţiuni la vânzare, în primul rând ca să fac un preţ de piaţă, dar şi din dorinţa ca titlu­rile BVB să aibă un anumit rulaj.Bursa nu trebuie să fie o societate comercială moasrtă din acest punct de vedere", a declarat, pentru ziarul Bursa, Dorin Dobre, preşedintele-director general al casei de brokeraj "Dorinvest".

Domnia sa consideră că Bursa de Valori Bucureşti este o societate "interesantă", fiind "altceva" în comparaţie cu res­tul oportunităţilor de investiţie din piaţă. Interesul speculatorilor faţă de acţiunile BVB vine şi pe fondul profitabilităţii aces­tei societăţi, indiferent dacă piaţa este sus sau jos, susţine domnul Dobre.

"BVB poate să trăiască şi cu un milion de euro pe zi şi să facă profit, dacă cei din conducerea Bursei vor tăia cheltuielile. Să nu uităm că acum este criză, dar în anii trecuţi lichiditatea medie zilnică la Bursă atingea şi l14 milioane de euro", a precizat preşedintele "Dorinvest". Domnia sa ne-a spus că vânzarea acţiunilor Bursei îi oferă posibilitatea să îşi asigure lichiditatea pentru acele zile în care comisioanele din tranzacţii aduc mai puţini bani, urmând ca în zilele mai bune din acest de vedere să mai cumpere din acţiunile vândute.

"Dacă pe site-ul BVB ar fi afişat BID-ul (cererea), atunci probabil că m-aţi găsi şi acolo, cerând acţiuni la un preţ de 30 lei/titlu", ne-a mai spus domnul Dobre.

Preţul atractiv este cel care l-a atras în acţionariatul Bursei de Valori Bucureşti pe cântăreţul rock Tudor Chirilă care a cumpărat 14.000 de acţiuni BVB, la preţul de 25 de lei/titlu, în cadrul ofertei de vânzare a casei de brokerj "Trend". În acelaşi timp, Cristian Sima, preşedintele "WBS Româ­nia", a cumpărat peste 7.200 de acţiuni BVB şi a vândut, ulterior, 10.000 de acţiuni BVB, la preţul de 27 lei/titlu. Tot atunci, Anca Bunea, directorul general al casei de brokeraj "WBS", a cumpărat, la rândul ei, 7.000 de acţiuni ale Bursei de Valori Bucureşti, la preţul de 25 de lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb