Acţiunile Oltchim, retrase de la tranzacţionare începând de astăzi

M.I.A.
Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Acţiunile Oltchim au fost retrase de la tranzacţionare începând de joi, în urma unei decizii a Autorităţii de Supraveghere Financiară, transmisă Bursei de Valori Bucureşti.

Conform deciziei, pentru acţiunile emise de societatea Oltchim Râmnicu Vâlcea nu mai poate fi menţinută o piaţă ordonată, având în vederea deschiderea procedurii falimentului, ca urmare a sentinţei pronunţate de Tribunalul Vâlcea, informează Agerpres.

Oltchim a declanşat în data de 30 ianuarie 2013 procedura insolvenţei.

În luna iunie 2018 s-a finalizat tranzacţia privind vânzarea activului Divizia Materiale de Construcţii Ramplast. Astfel, în data de 12 iunie 2018 a fost semnat la notariat contractul de vânzare încheiat între Oltchim SA în calitate de vânzător şi Dynamic Selling Group SRL Galaţi în calitate de cumpărător, iar în data de 13 iunie 2018 a fost încasat integral preţul tranzacţiei de 12,111 milioane lei fără TVA.

În acelaşi an, în decembrie, a fost finalizată şi tranzacţia privind vânzarea activelor de pe platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea, respectiv activele funcţionale (pachetele 1 - 5 şi parţial 7), către societatea Chimcomplex SA Borzeşti. Astfel, în data de 7 decembrie 2018, în baza contractului de vânzare active, au fost vândute activele (drepturi de proprietate intelectuală, teren, construcţii, bunuri mobile, investiţii în curs) aferente instalaţiilor clorosodice, propenoxid, polioli-polieteri, oxo-alcooli, monomer, PVC I, utilităţi, parcul de vagoane de pe platforma industrială Râmnicu Vâlcea. Valoarea tranzacţiei a fost de 589,329 milioane lei, fără TVA, transmite aceaşi sursă.

Ulterior, în aprilie 2019, Consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim a depus la Tribunalul Vâlcea Raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activităţii Oltchim, prin care s-a solicitat instanţei să ia act că durata de implementare a planului de reorganizare a expirat la data de 22 aprilie 2019 şi să dispună deschiderea procedurii falimentului faţă de Oltchim.

La termenul de judecată din 8 mai 2019 instanţa a admis cererea formulată şi a dispus începerea procedurii generale a falimentului debitoarei Oltchim SA.

Opinia Cititorului ( 46 )

  1. Stimate domnule Administrator judiciary,

    Retragerea de la tranzactionare este nula si neavenita stats timp cat raportul financiar pe semestrul I al anului 2019 si intregul an 2018 reprezinta eronat structura de capital avand influence negative asupra rezultatului cumulat, aceeasi problematical fiind corectata la Petrom in anul 2013 la AGEA din aprilie. 

    1. Și totuși au retras-o!

      Îmi asum titlul deoarece am deținut acțiuni la Oltchim și am ramas cu buzele umflate" , pierdere în portofoliu, fără a se înregistra în calculul declarației ptr anul viitor. Deasemenea consider că era obligatorie recompensa în acțiuni la Chimcomplex că foști acționari ai Oltchim.... Din păcate interesele obscure triumfă in fața cinstei și a corectitudinii. Ce putem face? Să renunțăm cu toții în fața mafiei,recunosc au cuțitul în mână lor! Sper totuși....

      Hombre la ce mai speri?

      Raportul pe care conducerea unei societăți este obligata sa l prezinte semestrial către ANAF nu are valabilitate deoarece suma de control este calculata eronat, fapt care duce la o prezentare inechitabila a situație activelor și pasivelor precum și a profitabilității companiei. Firma de audit era obligata sa remarce aceasta inadvertenta pe care acum e necesar sa o corectam pentru a nu permite delistarea.

      Cine sa repare aceasta greșeală?

      Cu o zi inainte de marea scadere , parca 06.12.2018, erau peste un milion de actiuni in BID. Oare acei cumparatori mari nu stiau ??? Este vorba de manipularea pietei in acest caz, parerea mea , iar o petitie a mea la ASF in acest sens a ramas si azi fara vreun raspuns. Mie ca actionar, consider ca mi s-a luat cu japca un bun la care eu eram proprietar. Trebuia sa devenim actionari la noua companie creata, asa era just. . ALO ASF , UNDE ESTE DREPTATEA PENTRU ACTIONARII MICI?????????? NUMAI IN TARA ASTA se pot jecmani micii investitori. Conform portaljust.ro exista dosarul 887/90/2013 Tribunalul Valcea cu pronuntare faliment in amanare. DE CE ati retras OLT de la tranzactionare daca nu este solutie irevocabila inca ??????

      Verificați,parca e o sentința irevocabila in dosarul 887

      Sunt obligați sa va răspundă indiferent de răspuns in termen de 30 zile

      "Amana cauza " pentru 27.11.2019 este informatia de pe portal , azi 08.11.2019. Cautati. Da , mai este o cauza asemanatoare in alt dosar, publicat pe site bvb. Cum pot fi doua cereri pe aceeasi cauza fara comasare ????

      27.11.2019 

      Ora estimata: 10:30 

      Complet: S3-Faliment 

      Tip solutie: 

      Solutia pe scurt: 

      Document:  

      16.10.2019 

      Ora estimata: 08:30 

      Complet: S3-Faliment 

      Tip solutie: Amână cauza 

      Solutia pe scurt: pentru continuarea procedurii

      Document: Încheiere de şedinţă 16.10.2019 

      Și noi micii acționari ce putem face in aceasta situație?

      Cum o corectam?

      Ar fi posibil să scriem Asf- ului o petiție, în care să cerem să fim despăgubiți cu acțiuni la compania care a achiziționat activele Oltchim ? Nu sunt la curent cu legislația în acest caz dar cred că era normal să primim echivalentul în acțiuni. Dacă ne unim e posibil să obținem un rezultat pozitiv....

      Bun,cum facem sa ne unim?!Daca legislatia nu prevede acest lucru sunt demersuri in zadar

      Haideti sa facem petitia.

      Vă salut , primul pas, cred eu, ar trebui să contactăm brokerul fiecăruia dintre noi și să întrebăm cum să facem această contestație și apoil sa o facem. Mâine, luni voi suna brokerul și vă anunț. Trebuie să vă spun că eu am luat legătura cu juristul firmei de brokeraj și el mi a transmis Nr de telefon al firmei care s a ocupat cu lichidarea, am sunat și reprezentantul acesteia m a pus în legătură cu o persoană din administrația Oltchim care se ocupa cu acționariatul. Această doamnă a spus: noi,acționari ai Oltchim, vom primi despăgubiri doar în cazul în care rămân rezerve bănești după ce celelalte entități își vor lua partea, ea spunea că la datoriile pe care le are Oltchim nu mai rămâne nimic și ptr acționari. Ar mai fi de incercat varianta cu petiție la ASF Dacă doriți să discutăm va scriu Nr meu de tel. 0720083224. Cu stimă ,va salut!

      ok,multumesc

      Fratilor, astia " ne-au luat mobila din casa" cu japca la o casa la care eram proprietari in cote procentuale. Just ar fi fost sa luam si noi actiuni Chimcomplex procentual cu cota instrainata iar cu restul de actiuni OLT ramanem pagubiti . Dar asa , ne-a fost luat totul.

      Luați legătura cu Hombre și haideți sa întreprindem ceva.

    Oltchim , in contradictie cu Petrom ,nu a reparat aceasta inadvertenta si de aceea nu are cum sa scoata de la tranzactionare o firma ale carei rezultate sunt prezentate eronat.

    1. De ce nu contestați in instanța?

      Greșeala a pornit de la centrul de calcul al administrației fiscale, care din câte am înțeles ar avea, întâmplător sediul în orașul Râmnicu Vâlcea. După remedierea situației, este vorba despre SUMA DE CONTROL care nu este zero conform definiției, se va modifica ulterior și valoarea capitalului social care nu este 34 milioane ci aprox un miliard RON în momentul actual, fapt care duce la o supraevaluare a pierderilor cu aprox. 983 milioane RON. Aceeași constelație a avut loc și la Petrom, inadvertenta ce a fost modificata încă din anul 2013 după discuțiile avute cu membrii echipei de investor relations. De asemenea și Uniunea Europeană are cunoștință de aceste inadvertente, asa cum se observa în luările de poziție in cazurile c28 per 2009 și c36 pentru transformarea datoriilor în acțiuni și acordarea de împrumut pentru capital de lucru. Cazul Petrom este edificator deoarece aceasta modificare a capitalului social din anul 2013 a fost implementata și la repararea componentei indicelui ETF istoxx pe care blackrock l a implementat în produsul ISHARES STOXX EU ENLARGED 15.

      Cum reparam aceasta greșeală?

    Incercam sa facem Asociatia pagubitilor Oltchim.Este cineva interesat?

    1. "ACTIUNE (com.) - titlu reprezentativ al contributiei asociatului, constituind o fractiune a capitalului social, care confera posesorului calitatea de actionar.

      ACTIONAR (com.) - este persoana fizica sau juridica care detine in proprietate actiuni ale unei intreprinderi constituite ca societate pe actiuni fie anonima fie in comandita. Persoana fizica sau juridica, odata cu proprietatea actiunilor, are si dreptul de a participa la impartirea profitului prin dividende, proportional cu valoarea actiunilor, precum si la adunarea generala a actionarilor. Fiecare actionar are dreptul de a dispune, in adunarea generala, de un numar de voturi proportional cu numarul de actiuni pe care le detine. 

      CS = capitalul social constituie limita gajului general al creditorilor societăţii, în sensul că în patrimoniul societăţii trebuie să existe bunuri a căror valoare să fie cel puţin la nivelul capitalului social." 

      Ni s-au vandut bunurile fara voia noastra , asta este,nu aveam putere de decizie, dar trebuie sa fim partasi si la bunurile instrainate.

      Mulțumesc!

      fiindcă știați ca Oltchim este o firma nerentabila....conform situațiilor financiare prezentate și care sunt.... inexacte. După corectare veți vedea adevărată valoare. Ce e cel mai frumos este faptul ca UE a remarcat aceste inadvertente și a privit cu nepăsare și indiferenta.... Doamna Vestager și Domnul Almunia au fost extrem de superficiali în analiza. De aceea banii pot fi ceruți de la Comisia Europeană dacă Oltchim nu mai are masa credala:-)

      Ne puteți ajuta cu mai multe informații?

      Este necesar ca acționarii interesați sa solicite modificarea sumei de control din raportul semestrial 2019. Nici o firma nu se poate delista având 2 valori diferite ale capitalului social.

      VBM îmi puteți da va rog date de contact?Va mulțumesc!

      și expuneți va rog planurile pe care le aveți pentru a corecta inadvertentele

      tocmai cu acest lucru va rog sa ma ajutati,stabilirea unu plan

      la redacție și de ce considerați ca retragerea de la tranzacționare a fost inechitabila fata de acționari, acest lucru radandu l sub forma unei scrisori deschise pentru a observa ce ecou are solicitarea dvs și apoi cereți opinia redacției spre al publica.

      OK,mulțumesc!

      unde putem solicita modificarea sumei de control?

      Si eu sunt pagubit ca urmare a acestui furt, haideti sa facem un grup pe facebook unde sa putem discuta si strange mai multe persoane care se afla in aceasta situatie

      Am creat pe Facebook grupul Asociatia Pagubitilor Oltchim,

      va rog sa va inscrieti sa discutam mai multe. 

      Am dat mesaj si cu link, dar vad ca il blocheaza site-ul. 

      Cosmin ia legătura cu Hombre și lasă un nr de telefon.

      Cosmin,OK?9

      cum sa iau legatura ca nu se poate din acest site?

      sa lase un email ceva 

      Are nr telefon intr un coment mai sus

      L ai identificat?

      Da

      ????

      Ok

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb