Acţiunile companiei producătoare de produse farmaceutice "Sicomed" au avut aceeaşi evoluţie cu cea a pieţei de capital în ultima perioadă. Aceasta cu toate că părerile brokerilor sînt optimiste în ceea ce priveşte trendul titlurilor care, de altfel, este unul favorabil. În prezent cotaţia acţiunilor stagnează în jurul unui nivel de preţ, în aşteptarea investitorilor dornici să achiziţioneze acţiuni ale companiei. Dacă la începutul acestei luni cotaţia titlurilor era în creştere, la finele săptămînii trecute şi la începutul acesteia, preţul titlurilor a scăzut, pînă în jurul valorii de 7.000 lei/acţiune.
Alin Brendea, director de tranzacţionare al "Prime Transaction", este de părere că, în prezent, sectorul farmaceutic este interesant la preţurile actuale, avînd în vedere şi rezultatele bune obţinute în general de companiile producătoare de medicamente şi în special de cele ale "Sicomed". Domnia sa ne-a declarat: "Acţiunea < Sicomed > este unul dintre titlurile interesante de pe Bursă atît ca evoluţie, cît şi ca preţ. Este un moment bun de cumpărare pentru investitorii interesaţi să introducă titlurile companiei în portofoliu pe termen mediu şi poate chiar lung. Pentru cei care, însă, doresc să speculeze cu aceste titluri, ele nu oferă posibilităţi de speculare foarte largi".
Marcel Murgoci, director de tranzacţionare al "Estinvest", consideră că viitorul companiei şi implicit al acţiunilor "Sicomed" este unul bun. În cadrul şedinţei de tranzacţionare de ieri, în prima pare a zilei, cotaţia a atins minimul de 6.900 lei/titlu, după care spre jumătatea şedintei a urcat la nivelul maxim de 7.100 lei/acţiune. Preţul unitar la închiderea sesiunii bursiere a fost de 7.050 lei. Lichiditatea a fost destul de scăzută ieri pe acest simbol, opinează domnul Murgoci, din această cauză, variaţiile de preţ nu sînt foarte relevante. Domnia sa consideră că acţionariatul societăţii este destul de compact, însă se pare că au fost încercări iniţiate de acţionarii majoritari de a scoate pe piaţă mai multe acţiuni. Această încercare a fost apreciată de jucătorii de pe piaţa de capital, deoarece în acest mod compania devine mult mai lichidă. Existenţa fondului privat de investiţii printre acţionarii "Sicomed", denotă intenţia de a creşte rezultatele financiare ale companiei şi implicit preţul acţiunilor pe piaţa de capital.
Controlul societăţii "Sicomed" a fost preluat în anul 2000 de "GED Capital Development", primul fond privat de investiţii din România. Timp de doi ani, preşedintele societăţii a fost Robert Luke, care în acest moment este Managing Director al GED Capital Development. Investiţiile GED în compania "Sicomed" au însumat 30 milioane de dolari, bani proveniţi atît din împrumuturi bancare, cît şi din banii GED. În prezent, societatea este în măsură să lanseze game noi de produse, cum ar fi cele "Gerovital".
GED deţine şi în acest moment participaţii la "Sicomed", însă, în opinia domnului Luke, este foarte uşor de ieşit dintr-o astfel de companie, atît timp cît este listată la Bursa de Valori Bucureşti.