ZIARUL BURSA

08 iunie 2005
Ediţia din 15.08.2024

Licitaţie organizată de Nuclearelectrica

E.O.Companii / 8 iunie 2005 /

Societatea Naţională "Nuclear-electrica" organizează o licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractului de lucrări pentru refacerea alimentării cu energie electrică a Sucursalei "Fabrica de Combustibil Nuclear" din municipiul Piteşti, judeţul Argeş.

Investiţiile elene în ţara noastră: 264,8 milioane euro, în 2004

Ancuţa Stanciu, AtenaCompanii / 8 iunie 2005 /

Conform statisticilor elene, primii 50 de investitori cu inves-tiţii mai mari de 2 milioane de dolari în ţara noastră însumează un capital de circa 1,7 miliarde de euro, conform avizărilor făcute de aceştia, iar pe total investitori, aproximativ 2,4 miliarde de euro, dacă se au în vedere şi investiţiile realizate prin filialele din Cipru, Luxemburg, Elveţia, Olanda şi Irlanda ale unor companii elene, apreciate la peste 40% din investiţiile elene în ţările Europei Centrale şi de Est.

Aeroportul Internaţional Arad va relua cursele spre Italia

Paula Bulzan, AradCompanii / 8 iunie 2005 /

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iosif Matula, s-a întîlnit cu Paulo Lorenzi, preşedintele Asociaţiei Economico-Culturale Italia-România, cu scopul să discute în vederea sprijinirii demarării curselor aeriene între Verona şi Arad.

"Siemens" îşi vinde divizia de telefonie mobilă

Alina VasiescuInternaţional / 8 iunie 2005

Compania taiwaneză "BenQ Corp.", cel mai mare producător de telefoane mobile din ţară, a decis să cumpere divizia de profil a societăţii germane "Siemens", a cărei cotă de piaţă a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii şase ani, din cauza pierderilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

BERD finanţează modernizarea unor staţii CFR

Emilia OlescuCompanii / 8 iunie 2005

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate - CFR SA şi cei ai societăţilor "Wiebe" din Germania, "Poldmir" din Israel, "Diekat" şi "Athena" din Grecia au semnat contractele pentru modernizarea staţiilor de...

UVCP Turnu Măgurele este relansată la privatizare

V.B.Companii / 8 iunie 2005 /

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) relansează la vînzare prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile un pachet de acţiuni reprezentînd 100% din capitalul social al societăţii comerciale Uzina de...

Dolarul continuă să scadă

A.V.Internaţional / 8 iunie 2005

Moneda americană s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, în raport cu euro, ca urmare a declaraţiilor preşedintelui Rezervei Federale (banca centrală a SUA), Alan Greenspan, în legătură cu randamentul titlurilor de stat.

Salariile angajaţilor CFR nu vor fi majorate

Emilia OlescuCompanii / 8 iunie 2005 /

Angajaţii "Căilor Ferate Române" (CFR) nu vor beneficia de majorarea salariilor şi nici de suplimentarea bonurilor de masă, a declarat, ieri, ministrul transporturilor, Gheorghe Dobre.

Guvernul îşi va asuma răspunderea săptămîna viitoare

Florentina CioacăPolitică / 8 iunie 2005

Birourile Permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis ca marţi, 14 iunie, primul-ministru şi ceilalţi reprezentanţi ai Executivului să îşi asume răspunderea, în faţa celor două Camere ale Parlamentului, pentru pachetele de...

Avertisment FMI: Rusia ar putea intra în criză

Alina VasiescuInternaţional / 8 iunie 2005

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a avertizat Federaţia Rusă că politica sa economică va conduce la o criză care o va împiedica să-şi atingă obiectivele de creştere, în situaţia în care Executivul va cheltui banii fără să întreprindă reforme...

Reforma sănătăţii, blocată de subfinanţare

George BănciuleaCompanii / 8 iunie 2005 /

Principala problemă cu care se confruntă sistemul sanitar din ţara noastră rămîne subfinanţarea, deşi bugetul ministerului de resort este mai mare de patru ori decît acum zece ani, a declarat ieri, în cadrul conferinţei "Reforma sănătăţii în...

Adevăruri absolute

Cristian PîrvulescuEditorial / 8 iunie 2005

Cristian Pîrvulescu

Pentru că preşedintele Băsescu a dovedit calităţi narative inspirate parcă de o Şeherezadă modernă, pentru că promisa sa întîlnire lămuritoare cu presa s-a transformat într-o poveste cu suspans despre valenţele pozitive ale spionajului românesc...

PIB de aproximativ 13,77 miliarde de euro

Alexa TrandafirMacroeconomie / 8 iunie 2005 /

Produsul Intern Brut estimat pentru primele trei luni ale anului a fost de 497.251,2 miliarde lei (13,77 miliarde de euro) (exprimat în preţuri curente), în creştere - în termeni reali - cu 5,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Romsilva amenajează drumuri auto forestiere

Emilia OlescuCompanii / 8 iunie 2005 /

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva organizează licitaţii deschise în vederea selecţiei unor constructori pentru lucrări de amenajare a unor drumuri auto forestiere, în judeţul Maramureş.

PAS "Stimet" Sighişoara - a fost desfiinţat

A.B.Piaţa de Capital / 8 iunie 2005 /

Fostul acţionar majoritar al producătorului de articole din sticlă "Stimet" Sighişoara, care deţinea 56,5% din capitalul social, a fost desfiinţat la începutul acestui an, în urma unei hotărîri judecătoreşti definitive.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo