Acţiunile TeraPlast au fost incluse în indicele CECE MID CAP al Bursei de Valori de la Viena

G.U.
Piaţa de Capital / 28 septembrie 2021

Acţiunile TeraPlast au fost incluse în indicele CECE MID CAP al Bursei de Valori de la Viena

Acţiunea TeraPlast a fost inclusă de către Bursa de Valori de la Viena în indicele CECE MID CAP, parte din familia de indici regionali CECExt (CECE Extended Index), începând cu luna septembrie 2021, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. În acest fel, vizibilitatea acţiunii TeraPlast creşte la nivel regional.

Acesta este un indice ponderat în funcţie de capitalizare şi este alcătuit din cele mai lichide acţiuni ale companiilor relevante tranzacţionate pe pieţele din regiunea Europei de Est, de Sud şi Centrală, care îndeplinesc criteriile indicilor mid-cap ai Bursei de Valori din Viena.

"Creşterea vizibilităţii TeraPlast în peisajul internaţional sporeşte încrederea investitorilor în lichiditatea, dimensiunea şi perspectivele companiei. Reprezentăm piaţa de capital românească atât în indicii FTSE Russell, cât şi în indici regionali, cum este cel de faţă. Această poziţie ne onorează şi ne arată că investitorii rezonează cu strategia de dezvoltare a companiei, precum şi cu performanţele şi lichiditatea înregistrate de-a lungul timpului de către compania noastră." a declarat dl Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Potrivit sursei citate, în prezent, capitalizarea indexului CECE MID CAP este de 14,3 miliarde de euro, acesta fiind compus din 25 de emitenţi din regiune. Structura indicelui este revizuită anual de către un comitet de indici dedicat.

Acţiunile TeraPlast sunt incluse tot din luna septembrie 2021 şi în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell, în urma promovării din indicii Micro Cap şi Total Cap din care făceau parte din luna septembrie 2020.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Oameni serioși. Adevărați oameni de afaceri!

    Dl Staneanu, de Hanga si ala de-i CEO la bvb nu ai nimic de zis? aia-s miezul se stie si tocmai ce-i ignori. vezi ca-s ranchiunosi nulitatile si ti-o trag la gioale pe la spate. de, tactica de limbrici

    Intr-adevar niste oameni adevărați! O echipă minunată! Inca de la listare din 2007 si pana anul trecut în pragul pandemiei am investit aproape an de an o mica avere in aceasta afacere. Am crezut in ei si nu ne au dezamăgit! Anul acesta in ciuda pandemiei in sfarsit pot sa spun cu mana pe inima ca nu regret investitia. La peste 300% creștere, dividende de 15% si 25 % actiuni gratuite intr-un singur an de mari provocari pot sa spun ca acesti oameni sunt adevărați profesioniști! Eu am reusit cu ajutorul TERAPLAST ca anul acesta sa ma mut cu familia intr o casa nouă, mare, spatioasa, si eu si sotia ne am cumparat doua masini bune si avem fiecare un cont cu câteva zerouri in banca. Si inca nu renunțăm la acțiunile Teraplast. Avem in continuare încredere deplină în ei. Sunt o afacere de viitor si de mare succes. Serioși și orientați! Vă sfătuim să investiți cu încredere în afacerea lor si va asigurăm ca nu veti fi dezamăgiți! Asa cum nici noi nu am fost! Mult succes TRP! Multumim din suflet!

    1. De acord. Mi se pare că sunt o echipă profesionistă și serioasă. Și eu merg pe mâna lor doar cu dorința de a fi parte din succes. Spor la treaba!

      Si eu sunt intr-o dilema daca sa mai cumpar acum ca a zis cineva ca mai creste inca de 10 ori pretul la actiune la 12 lei si vreau si eu vila(e) si masini multe.Ar trebui sa cumpar actiunile de la cei care vor vinde si asa isi vor lua vile si masini multe ca si domnul de mai sus,oare voi avea si eu norocul asta sa urce pretul la actiune inca de 10 ori sau macar dublu sa se faca?

      La 1.18 lei cat e acuma actiunea TRP eu te sfătuiesc să cumperi repede! Eu am cumparat in 2007-2008 la oferta publica si listare chiar si cu 1 leu. Iar perspectivele de dezvoltare si potentialul acestei societatii sunt uriase pe termen scurt si mediu, pe termen lung nici nu mai vorbim. Gândește te numai la miile de kilometri de magistrale de apa, canal si gaze cuprinse in PNRR ul aprobat ieri. Cine crezi ca va furniza tot necesarul de conducte, țevi, cămine, ministații etc...? Ai ghicit, TRP. Apoi gândește te la piata reciclării pe care TRP a intrat de curând. Prin achizitia Somplast si a liniei de productie de la Sighisoara, nu imi vine acum in minte societatea...Care e o piata mica deocamdată pentru ca Romania nu colectează sel ectiv. Dar o va face azi mâine dacă nu de buna-voie, obligată de UE... si acolo va fi o paine de mancat mare si alba si pufoasă! Și multe altele... pe termen scurt sunt investitiile in cele 2-3 fabrici noi...cu ajutor de stat de cateva zeci de milioane de euro... achizitii noi de businessuri anul acesta... si ceva dividende pe final de an asa ca si un mic cadou de la Moșu! Dar nu vreau sa va plictisesc... Zile bune! Investiții profitabile!

    pretul la gaz, o sa ii rupa pe Teraplast pe partea de profitabilitate.

    ma indoiesc ca sunt fully hedged 

    Buna acțiune, am vândut raliul dar voi reintra sub 0.9 !

    Da, cifrele pe S2 și mai ales pe S1/22 vor fi ajustate în jos datorită cheltuielilor în creștere cu utilitățile și materii prime.  

    1. Stati linistiti... sunt prinse toate creșterile la energii si materii prime in prețuri! Oricum unele materiale de constructii si au dublat si chiar triplat preturile in ultimul an! Tocmai pe aceste considerente ca industria materialelor de constructii este mare consumatoare de energie! Dar no.. trebuie si Transgazul si Electrica si Transel ectrica si actionarii lor, in primul rand Statul, care e cel mai disperat dupa dividende speciale, să trăiască din ceva, nu?

      Aha! Deci astea enumerate de tine vor creste precum SNN, nu?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb