Activele "ProCredit Bank România" au crescut cu 48% în primele

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 6 noiembrie 2007

Activele "ProCredit Bank România" au crescut cu 48% în primele

ProCredit Bank România şi-a mărit activele cu 48% în primele nouă luni din 2007, până 289 milioane euro, şi a atras fonduri în valoare de 160 milioane euro de la firme şi populaţie, a anunţat banca, ieri, într-un comunicat. După primele nouă luni din 2006, ProCredit Bank avea active în valoare de 196 milioane euro.

Banca a înregistrat un profit net de 856.940 euro în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 41,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când era 606.860 euro, a precizat, pentru NewsIn, directorul general al băncii, Michael Kowalski.

Valoarea fondurilor atrase de la cei 80.000 de clienţi activi ai băncii (firme şi populaţie) se ridică la 160 milioane euro la sfârşitul lunii septembrie, în creştere cu 69% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, se mai arată în comunicat.

Totodată, portofoliul de credite aflate în derulare al băncii a înregistrat o creştere de 49% faţă de aceeaşi perioadă din 2006, până la 38.000 de credite, cu un volum de 205 milioane euro. ProCredit Bank Româ­nia a înregistrat performanţă în ce priveşte creditarea sectorului agricol, astfel încât la sfârşitul lunii septembrie banca avea un portofoliu în derulare de circa 8.000 de credite acordate micilor întreprinzători din mediul rural, cu un volum de aproximativ 30 milioane euro.

Agenţia de evaluare financiară Fitch a urcat săptămâna trecută ratingul individual al ProCredit Bank România de la "D/E" la "D" şi a confirmat ratingurile pentru credite pe termen lung în valută şi în lei la "BB+".

Ratingul creditelor pe termen scurt în valută şi în lei a fost menţinut la "B" şi ratingul suport la "3". Perspectivele de rating pentru creditele pe termen lung sunt stabile.

ProCredit Bank România face parte din grupul ProCredit, un grup internaţional care operează în prezent în 19 ţări pe trei continente. Banca deţinea la sfârşitul anului trecut active de 746,5 milioane lei (220 milioane euro) şi controla 0,43% din piaţa bancară româ­nească, potrivit datelor băncii centrale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb