Activitatea artistică a Mădălinei Manole

F. A.
Miscellanea / 14 iulie 2010

Potrivit Wikipedia, Magdalena Manole s-a născut la 14 iulie 1967, la Vălenii de Munte (judeţul Prahova). A studiat chitara cu interpreta de folk Ana Tetelea Ionescu, după care începe să compună muzică pe versurile poeţilor consacraţi. Şi-a făcut debutul muzical la 15 ani în Cenaclul Tineretului prahovean.

Între anii 1982 şi 1985, urmează cursurile Şcolii Populare de Artă, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor şi este angajată la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar.

În 1988, participă la Festivalul Mamaia cu piesa "Un om sentimental", compusă de Şerban Georgescu. Este începutul unei colaborări de succes între cei doi, iar Georgescu va deveni ulterior soţul său (acesta a decedat în martie 2007).

În anul 1991, obţine discul de aur pentru albumul "Fată dragă". Primeşte alte două discuri de aur pentru vânzări de două milioane de unităţi. În anul 1997, prezintă alături de Octavian Ursulescu ediţia aniversară a Festivalului Internaţional "Cerbul de Aur" de la Teatrul Dramatic Braşov.

În 1997, ia fiinţă Asociaţia Culturală Mădălina Manole cu caracter cultural şi umanitar. În 2000, obţine distincţii pentru cea mai bună interpretă pop şi cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio România şi respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România. În 2000, albumul "Dulce de tot" este apreciat cel mai bun album pop de Radio România Actualităţi.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără: Vino, dragostea mea, O floare pentru mai târziu, Asta e doar viaţa, Te-am văzut mi-ai plăcut, Fată dragă, Vreau să te uit, Nu eşti chiar un înger, Să nu ma minţi, Totul e pe dos, Nu-mi pasă, Nu-ţi pierde curajul, Cântec pentru voi, Omul sufletului meu, Cine eşti tu, Fata visurilor tale, Nu mă cunoşti. Mădălina Manole a scos 9 albume şi câteva compilaţii. Ea a jucat şi în filme artistice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb