Activitatea muncitorilor din construcţii, optimizată cu ajutorul aplicaţiilor IT

I.V.
Companii / 8 noiembrie 2019

Alexandra Lucescu

Alexandra Lucescu

Peste un milion de angajaţi sunt necesari în construcţii, turism şi industria românească, potrivit unui studiu recent. Folosirea forţei de muncă din domeniile construcţiilor şi imobiliarelor poate fi optimizată prin folosirea de programe informatice de eficientizare a resursei umane.

Studiile arată că, din cauza lipsei forţei de muncă, 6 din 10 oameni de afaceri vor să aducă angajaţi din străinătate. Pentru că procedura este complicată, unii apelează la programe informatice care pot optimiza folosirea actualilor angajaţi şi reuşesc să lucreze mai productiv cu aceleaşi resurse.

Un singur soft îi ajută pe antreprenorii din domeniul construcţiilor să eficientizeze activitatea angajaţilor, să optimizeze procesul de comunicare cu partenerii şi să reducă semnificativ costurile de aprovizionare.

Dezvoltatorul imobiliar Urban Invest, cu peste 12 ani de experienţă, un portofoliu de 10 proiecte rezidenţiale şi peste 4.000 de apartamente, este unul dintre cei care au implementat un program de eficientizare a activităţii.

În 2015, dezvoltarea companiei venea cu o serie de nevoi care nu mai erau satisfăcute de soft-ul de contabilitate utilizat: numărul utilizatorilor care aveau nevoie să introducă date în sistem crescuse considerabil, iar firma avea nevoie de o mai bună administrare a informaţiilor legate de contracte, administrarea blocurilor, proiecte de construcţii, facturare şi plăţi. În acelaşi timp, Urban Invest îşi dorea eficientizarea fluxului de lucru, monitorizarea, în timp real, a construcţiei de apartamente, urmărirea cheltuielilor, optimizarea consumului de materiale şi, mai ales, a forţei de muncă. Pentru asta, firma a apelat la serviciile partenerului autorizat al companiei SoftOne - QBS Retail&Logistics.

Un plus semnificativ l-a constituit instalarea modulului de Business Intelligence (BI) QlikView care a îmbunătăţit activitatea de procesare a datelor şi a eficientizat utilizarea şi exploatarea acestora la nivelul întregii companii.

"Cu ajutorul programelor Softone, am redus pierderile de materiale cu 60%. Este o problemă de care se lovesc toate companiile din domeniul construcţiilor, în special atunci când discutăm de mai multe puncte de lucru în paralel. Pentru prima dată, am reuşit să monitorizăm exact cine, ce materiale a comandat, unde le-a consumat şi să facem estimări de necesar mult mai realiste, pentru fiecare lucrare în parte. Bineînţeles, asta ne-a ajutat să avem şi un control mai bun al cash-flow-ului, lucru extrem de important pentru o firmă care realizează tranzacţii zilnice şi nu îşi permite să rămână fără fonduri", spune Ionuţ Angheluş, General Manager Urban Invest

Kasper Development este o companie care a dezvoltat 4 proiecte rezidenţiale de anvergură în Braşov, cu 3000 de apartamente. Şi ea a implementat acelaşi program informatic Soft1. Programul a dus la un mai bun control al costurilor per proiect şi o monitorizare mai riguroasă a acestora. Managementul a ştiut în permanenţă zonele şi etapele unde s-a depasit bugetul, iar acesta a fost actualizat în timp real.

Toate acestea, alături de cunoaşterea costurilor reale prin repartizarea automată a cheltuielilor per apartament/clădire/complex rezidenţial au sporit considerabil eficienţa şi rentabilitatea întregii activităţi.

"Cele două companii imobiliare reprezintă două exemple din cele 500 de firme româneşti care au ales programul ERP Softone. Programele nu se adresează doar antreprenorilor din construcţii sau imobiliare, ci pot veni în ajutorul managerilor din multiple domenii, pentru că au un grad înalt de flexibilitate şi pot fi personalizate în funcţie de nevoile fiecărui client", a explicat Alexandra Lucescu, Director Comercial SoftOne România.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dacă,poate,trebuie robotizat parlamentul și,și justitia

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb