Actorii şi scenariştii de la Hollywood revin la muncă după grevă

A.F.
Internaţional / 28 septembrie 2023

Actorii şi scenariştii de la Hollywood revin la muncă după grevă

Actorii vor avea acum şansa de a încheia propriile acorduri cu studiourile şi serviciile de streaming, odată ce greva scenariştilor de la Hollywood s-a încheiat, iar Screen Actors Guild-American Federation of Radio and Television Artists (SAG-AFTRA) anunţă ieri seară că negocierile cu privire la greva cu studiourile vor fi reluate luni, relatează bostonglobe.com.

Sindicatul a declarat, conform sursei, că mai mulţi executivi de la studiouri vor participa, aşa cum au făcut şi în cadrul şedinţelor maraton din săptămâna trecută, care au contribuit la încheierea grevei scenariştilor care a durat aproape cinci luni.

Bill Maher a condus revenirea la muncă şi a anunţat ieri dimineaţa, relateaza bostonglobe.com, că emisiunea sa de pe HBO, "Real Time with Bill Maher," va reveni în emisie mâine,iar până în mijlocul dimineţii, gazdele emisiunilor "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon" şi "Late Night with Seth Meyers" de la NBC, "Jimmy Kimmel Live" de la ABC şi "The Late Show With Stephen Colbert" de la CBS şi-au anunţat, de asemenea, revenirea, toate acestea urmează să aibă loc până luni.

Grevele au avut un impact "catastrofal" asupra audienţei emisiunilor târzii de noapte, potrivit firmei de cercetare Samba TV şi fără acestea, reţelele de televiziune au înregistrat scăderi ale audienţei în emisiunile târzii de noapte de între 40% şi 50%, a spus Ashwin Navin, cofondatorul Samba TV, arată sursa .

Marţi noaptea, relatează publicaţia, consiliului de administraţie ai sindicatului scriitorilor a aprobat un acord cu studiourile, ca să readucă industria cel puţin parţial dintr-o oprire istorică a producţiei care a durat aproape cinci luni.

Acordul pe trei ani cu studiourile, producătorii şi serviciile de streaming include câştiguri semnificative în principalele domenii pentru care au luptat scriitorii - compensaţie, durata angajării, dimensiunea personalului şi controlul asupra inteligenţei artificiale, precizează sursa.

Sindicatul a solicitat, relatează bostonglobe.com, creşteri minime în salarii şi câştiguri viitoare din emisiuni pentru o creştere cuprinsă între 3,5% şi 5% în aceste domenii şi a negociat, de asemenea, noi plăţi reziduale bazate pe popularitatea emisiunilor de streaming, unde scriitorii vor primi bonusuri pentru a face parte din cele mai populare emisiuni de pe Netflix, Max şi alte servicii, o propunere pe care studiourile au respins-o iniţial.

În ceea ce priveşte inteligenţa artificială, scriitorii au obţinut reglementarea şi controlul tehnologiei emergente pe care o căutau, iar poveştile brute generate de inteligenţa artificială nu vor fi considerate "material literar" - un termen din contractele lor pentru scenarii şi alte forme de poveşti pe care un scenarist le produce, meţionează sursa.

Scriitorii au dreptul, conform acordului, să folosească inteligenţa artificială în procesul lor, dacă compania pentru care lucrează este de acord şi sunt îndeplinite alte condiţii, cu toate acestea, publicaţia că unui scriitor nu îi se poate cere de companii să utilizeze inteligenţa artificială .

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. La ce productii se faca in ultimii ani,

    mai bine ramaneau in greva continua 

    filmele made in holywood sint de-a dreptul de neprivit , sint imbibate de feminism si homosexualitate .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb