Adidas îşi închide fabricile robotizate din Germania şi SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 12 noiembrie 2019

Adidas îşi închide fabricile robotizate din Germania şi SUA

Fabricantul german de echipament sportiv Adidas AG intenţionează să închidă fabricile sale robotizate din Germania şi SUA, lansate ca să aducă producţia mai aproape de clienţi, conform Reuters.

Compania nu a precizat motivele închiderii facilităţilor, care s-au dovedit a fi costisitoare, dar a informat că instalarea unei părţi din tehnologia sa în Asia va fi "mai flexibilă şi mai economică".

Fabricile Adidas erau menite să acopere cererea de livrare mai rapidă a noilor modele pe pieţele sale principale şi să contracareze creşterea salariilor în Asia, respectiv a costurilor de transport mai ridicate. Iniţial, compania germană intenţiona să deschidă o reţea globală de fabrici robotizate.

Martin Shankland, şeful operaţiunilor globale ale Adidas, a afirmat că fabricile în cauză au ajutat compania să-şi îmbunătăţească expertiza în producţia inovativă, dar lecţiile învăţate vor fi folosite de furnizori, deoarece aşa este "mai flexibil şi mai economic".

Adidas, companie înfiinţată în 1949, a început în 2016 producţia la unitatea robotizată "Speed Factory" din oraşul german Ansbach, iar în anul următor a mai deschis o astfel de fabrică în Atlanta. În ultimii ani, Adidas a mutat majoritatea producţiei sale din Europa în Asia, în special în China şi Vietnam.

Conform Adidas, producţia de la cele două fabrici se va opri de tot în aprilie 2020, cel târziu. Adidas a menţionat că va continua să lucreze cu Oechsler AG, societatea germană ce operează fabricile care se închid. Colaborarea priveşte alte zone de producţie, precum cea de tălpi pentru modelul de încălţăminte Boost, respectiv de tălpi pentru pantofii de fotbal şi tălpi imprimate 3D.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb