Administraţia Biden ar putea acorda Intel subvenţii de peste 10 miliarde de dolari

S.B.
Internaţional / 18 februarie

Administraţia Biden ar putea acorda Intel subvenţii de peste 10 miliarde de dolari

Administraţia Biden este în discuţii pentru a acorda subvenţii de peste 10 miliarde de dolari companiei Intel, în cadrul programului de susţinere a creşterii capacităţii de producţie a semiconductorilor, informează news.ro.

Negocierile sunt în desfăşurare, iar pachetul de subvenţii destinate Intel va include probabil atât împrumuturi, cât şi granturi directe.

Departamentul pentru Comerţ al SUA, care supraveghează plata fondurilor prevăzute în Legea Chips, şi Intel au refuzat să comenteze.

Departamentul a anunţat deja două granturi mai mici în cadrul Legii Chips, iar secretarul american pentru comerţ, Gina Raimondo, a declarat la începutul acestei luni că departamentul său intenţionează să acorde mai multe premii de finanţare, în termen de două luni, din programul guvernamental de 39 de miliarde de dolari pentru a stimula producţia de semiconductori.

Fondul pentru semiconductori este destinat să subvenţioneze producţia de cipuri şi investiţiile aferente în lanţul de aprovizionare, iar banii acordaţi vor ajuta la construirea de fabrici şi la creşterea producţiei.

Intel intenţionează să cheltuie zeci de miliarde de dolari pentru a finanţa fabrici de cipuri din locaţii vechi din Arizona şi New Mexico, împreună cu un nou centru de producţie din Ohio despre care compania Silicon Valley spune că ar putea deveni cea mai mare fabrică de cipuri din lume.

Dar Wall Street Journal a relatat la începutul acestei luni că Intel plănuia să amâne finalizarea fabricii din Ohio până în 2026 din cauza încetinirii pieţei cipurilor şi a acordării lente a subvenţiilor federale.

Rămâne neclar dacă un val de dolari federali de anul acesta va accelera aceste planuri sau planurile Taiwan Semiconductor Manufacturing, care a solicitat, de asemenea, finanţare din SUA şi a cărei fabrică de cipuri, aflată în construcţie în Arizona, a fost amânată.

Micron şi Samsung Electronics construiesc, de asemenea, noi fabrici de cipuri în SUA şi au aplicat la programul de subvenţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asa se sustine economia unei tari .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb