Administraţiile judeţene din Prahova, Buzău şi Vrancea, proiect comun pentru realizarea unui traseu cicloturistic

ANA FELEA
Miscellanea / 10 decembrie 2022

Administraţiile judeţene din Prahova, Buzău şi Vrancea, proiect comun pentru realizarea unui traseu cicloturistic

Consiliile Judeţene din Prahova, Buzău şi Vrancea au realizat un proiect comun prin care doresc să amenajeze un traseu cicloturistic care să lege cele trei judeţe. Proiectul se numeşte Velo Valahia şi are o lungime de 459 de kilometri pe care se va putea circula, în siguranţă, cu bicicleta.

Proiectul are o valoare de aproape 38 de milioane de euro, fără TV, iar banii provin din fonduri europene.

Velo Valahia, traseu cicloturistic, va cuprinde 245 de kilometri în Prahova, 85 kilometri în judeţul Vrancea şi alţi 129 în judeţul Buzău.

"Traseul identificat pe raza teritorială a Judeţului Buzău are o acoperire de 129 km - reţea principală care se încadrează între localitatea Fineşti (comuna Năeni) şi Mănăstirea Poiana Mărului (comuna Bisoca)", se arată în proiectul de hotărâre aprobat de aleşii judeţeni.

Traseele cicloturistice se vor realiza pe piste pentru biciclete, drumuri pentru ciclişti, drumuri de utilitate privată deschise circulaţiei publice, suprafeţe de rulare amenajate în zona de protecţie aferentă drumurilor deschise circulaţiei publice, drumuri forestiere, poteci şi trasee amenajate în fondul forestier, diguri şi zone de protecţie la inundaţie ale cursurilor de apă şi pe eventuale alte tipuri de căi de comunicaţie deschise circulaţiei bicicletelor.

"Consiliul Judeţean Buzău are în pregătire documentaţia aferentă depunerii proiectului de înfiinţare a traseului de cicloturism "Velo Valahia" în regiunea Prahova-Buzău-Vrancea în cadrul PNRR - Componenta 11 - Turism şi Cultură, Investiţia I.4. Între documentele obligatorii depunerii cererii de finanţare se regăseşte şi acordul de parteneriat încheiat între UAT Judeţul Prahova, UAT Judeţul Buzău şi UAT Judeţul Vrancea cu lider de parteneriat UAT Judeţul Prahova.

Obiectivul investiţiei este sprijinirea transportului durabil prin dezvoltarea infrastructurii de trasee cicloturistice la nivel naţional.

Stabilirea şi amplasarea traseelor cicloturistice se va face în raport cu celelalte investiţii din Componenta 11 - Turism şi cultură, prin care este vizată creşterea accesibilităţii zonelor turistice şi dezvoltarea infrastructurii aferente", scrie în acelaşi proiect aprobat de Consiliul Judeţean Buzău.

Fondurile necesare amenajării acestui traseu au fost accesate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Componenta din PNRR în cadrul căreia cele trei administraţii judeţene au aplicat este coordonată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei prin Centrul Naţional de Coordonare Velo. Investiţia I.4 prevede implementarea a 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice, scopul acesteia constituindu-l sprijinirea transportului durabil prin dezvoltarea infrastructurii de trasee cicloturistice la nivel naţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb