Indicii bursieri internaţionali au accelerat ritmul de creştere după şedinţa Rezervei Federale de ieri, cei americani atingând maximul ultimilor 4 ani, conform unui comunicat de presă.
Dacă investitorii sunt optimişti, de ce se depreciază Euro şi Aurul?
Pe de o parte datele pozitive din economia americană, pe de altă parte incertitudinile legate de soluţionarea problemelor de deficit în zona Euro şi mai nou a temerilor că regiunea nu va mai primi susţinere din partea Chinei, au dus la o neobişnuită decuplare a valutelor cu dobânda superioră şi a metalelor preţioase de indicii bursieri internaţionali. Practic, dolarul se apreciază în condiţii de optimism din partea investitorilor, deşi până acum volatilitatea şi aversiunea faţă de risc au fost singurii aliaţi.
"Rezerva Federală a creat un climat în care datele pozitive crează apetit pentru risc şi totodată aşteptări superioare: speculaţiile legate de noi stimuli în economie s-au disipat şi au crescut şansele ca dobânda de referinţă să fie majorată mai devreme de 2014-2015, pe baza îmbunătăţirii condiţiilor economice, ceea ce înseamnă perspective de randament în creştere din partea dolarului, ce afectează Aurul şi de profituri mai mari pentru companii", explică analiştii Admiral Markets.