ADR lansează procesul de consultare publică privind utilizarea inteligenţei artificiale în România

G.U.
Miscellanea / 14 iulie 2021

ADR lansează procesul de consultare publică privind utilizarea inteligenţei artificiale în România

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), alături de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), partenerul în proiect, a demarat astăzi, 14 iulie, prima etapă a procesului de consultare publică în proiectul "Cadru strategic pentru adoptarea şi utilizarea de tehnologii inovative în administraţia publică 2021-2027 - soluţii pentru eficientizarea activităţii", conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Consultarea publică privind dezvoltarea şi implementarea inteligenţei artificiale (AI) în România este o etapă esenţială în configurarea primului cadru naţional pentru utilizarea noilor tehnologii.

Octavian Oprea, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, a declarat: "Inteligenţa Artificială are capacitatea de a revoluţiona activitatea administraţiei publice. Datorită AI, vom putea beneficia de servicii publice mai bune, de sisteme de transport mai sigure, de produse şi servicii personalizate, mai ieftine şi mai durabile. De asemenea, AI va duce la apariţia unor noi profesii, pe măsură ce industriile bazate pe aceste tehnologii se dezvoltă. Obiectivul nostru concret este asigurarea unor servicii digitale de calitate pentru cetăţeni şi companii. Avem nevoie de o cooperare solidă cu toţi stakeholderii, pentru că transformarea digitală a sectorului public se realizează cu aceleaşi tehnologii din mediul de business. Strategia naţională în AI trebuie să fie asumată de toţi actorii relevanţi din domeniu şi să reflecte pe deplin perspectivele şi nevoile de dezvoltare, sens în care lansăm astăzi prima etapă a consultării publice. ADR va rămâne un partener activ, deschis discuţiilor, pentru armonizarea punctelor de vedere ale organizaţiilor şi coagularea iniţiativelor în domeniul AI".

ADR şi UTCN invită toate parţile interesate să contribuie cu experienţe relevante şi informaţii actualizate despre utilizarea AI în România - atât în mediul academic, cât şi în mediul de afaceri şi cel asociativ.

Chestionarul de consultare privind dezvoltarea şi implementarea AI în România este disponibil în perioada 14 iulie - 14 septembrie şi poate fi completat https://bit.ly/ADRConsultarePublicaAI< link2aici.

Potrivit sursei citate, inteligenţa artificială este considerată o tehnologie determinantă a viitorului, însă impactul său asupra vieţii fiecăruia dintre noi este deja vizibil. Creşterea puterii de calcul, generarea şi procesarea unor cantităţi enorme de date, precum şi dezvoltarea unor noi algoritmi continuă să producă progrese majore în domeniul AI, făcând din această tehnologie un element central al transformării digitale a societăţii şi, în acelaşi timp, o prioritate pentru politicile guvernamentale.

Derulat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi finanţat din fonduri UE, proiectul va definitiva cadrul strategic naţional şi instrumentele de finanţare pentru participarea României la reţele şi ecosisteme europene de management al datelor ştiinţifice - open science, pentru adopţia tehnologiilor de tip blockchain în domenii cheie de intervenţie guvernamentală, precum identitatea persoanelor şi gestiunea documentelor din domeniul educaţiei, dar şi pentru definitivarea cadrului naţional în domeniul inteligenţei artificiale, tehnologie care - prin aplicaţiile sale complexe - prezintă un impact major asupra îmbunatăţirii calităţii vieţii cetăţenilor şi dezvoltării afacerilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb