Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat astăzi, despre supraimpozitarea veniturilor, că va fi o analiză sau o comunicare pe acest subiect, în momentul în care va exista o discuţie aprobată în coaliţie, potrivit news.ro.
El a arătat că sunt mai multe ipoteze de lucru şi ele au plecat de la faptul că există un cumul imens de venituri la stat care deranjează întreaga populaţie a României şi cred că trebuie găsite nişte soluţii, de echilibrare, de făcut un echilibru între cei care lucrează în mediul privat şi cei care lucrează la stat şi cumulează mai multe venituri.
Întrebat despre supraimpozitarea salariilor, ministrul de Finanţe a spus: "Nu ştiu despre ce vorbiţi". "Ceea ce vreau să vă spun este că veţi avea o analiză sau o comunicare pe acest subiect, în momentul în care va exista o discuţie aprobată în coaliţie, dar a existat o ipoteză de lucru, sunt mai multe ipoteze de lucru şi ele au plecat de la următorul principiu, pe care cred că îl ştiţi deja, pentru că a apărut în spaţiul public, acela că există totuşi un cumul imens de venituri la stat care deranjează întreaga populaţie a României".
El a continuat: "Cred că trebuie găsite nişte soluţii, de echilibrare, de făcut un echilibru între cei care lucrează în mediul privat şi cei care lucrează la stat şi cumulează mai multe venituri".
Adrian Câciu a precizat că a fost propus la momentul discuţiei în coaliţie un anumit standard şi s-a plecat de la nivelul salariului preşedintelui.
Întrebat când ar putea să se ia o decizie, ministrul a spus: "Trebuie să închidem analizele, să avem discuţia politică în coaliţie, după care, evident, transparenţă decizională, avizarea interinstituţională şi aprobarea în Guvern. Probabil la jumătatea lunii".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.05.2023, 15:06)
Ca sa fie clar , "populatia" nu este deranjata de nici un fel de cumuli in sistemul bugetar. Populatia nici macar nu are date concrete despre asa ceva. Populatia e "deranjata" de scaderea masiva a nivelului de trai, scaderea masiva a valorii economiilor adunate din munca nu din hotie, din cauza inflatiei. Inflatie care populatia banuieste ca are o mare legatura cu deficitul bugetar ca sa nu spun dezmatul bugetar. De unde provine acest dezmat? Populatia nu stie si nu ar trebui sa stie din moment ce sunt oameni votati sa stie , populatiei ii pasa de inflatie care e o taxa suplimentara asa zis "ascunsa" pt ca nu prea o simti cand e 2%, dar o simti acum.
Acei cumuli daca vor fi eliminati gata s-a rezolvat gaura bugetara?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 03.05.2023, 17:28)
Pana face Caciu analiza ajungem la fundul sacului. De cumul pensie cu salariu nu mai zic, plus persoane care au vârsta de pensionare și li se prelungesc contractele.