România este preocupată de aspectul umanitar al crizei, dar şi de gestionarea eficientă a resurselor financiare pentru a face faţă nevoilor crescute de finanţare într-un moment foarte dificil pentru întreaga Europă, a afirmat ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, în cadrul discuţiilor avute miercuri cu o delegaţie a Băncii Mondiale, informează Agerpres.
"România este preocupată atât de aspectul umanitar al crizei, cât şi de gestionarea cât mai eficientă a resurselor financiare pentru a face faţă nevoilor crescute de finanţare într-un moment foarte dificil pentru întreaga Europă. Guvernul intenţionează să vină în sprijinul populaţiei şi al mediului de afaceri cu un mix de măsuri la nivelul celor de la începutul pandemiei, finanţate atât de la buget, cât şi din fonduri europene. Deşi situaţia este complicată, nu renunţăm la conceptul de dezvoltare a României, ci mărim cadrul financiar pentru susţinerea economiei", a spus Câciu.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor, oficialul român a reamintit faptul că România se află în procedură de deficit excesiv şi face eforturi susţinute pentru a reuşi să se încadreze în ţintele de deficit stabilite. În acest sens, este necesară întărirea disciplinei bugetare pe termen mediu şi creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene nerambursabile.
La rândul său, Gallina Vincelette, directorul regional al Băncii Mondiale pentru ţările din Uniunea Europeană (UE), a prezentat potenţiale arii de intervenţie în sprijinul ţărilor afectate de afluxul de refugiaţi şi a reafirmat disponibilitatea instituţiei pe care o reprezintă de a pune la dispoziţia României expertiza de care dispune în gestionarea aspectelor sociale şi umanitare.
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a discutat miercuri cu delegaţia Băncii Mondiale, condusă de directorul regional al instituţiei pentru ţările din Uniunea Europeană (UE), Gallina Vincelette, despre continuarea colaborării bilaterale, în sensul susţinerii implementării proiectelor şi reformelor prioritare pentru România asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Un subiect de interes pe agenda discuţiilor l-a constituit impactul conflictului din Ucraina asupra economiei româneşti, precum şi necesitatea identificării cât mai rapide a unor măsuri care să ajute la atenuarea efectelor generate de acest conflict.
În acest context, ministrul Câciu a subliniat faptul că România este un partener serios şi a acţionat ferm în trei direcţii: umanitară, de securitate şi financiară-economică.
De asemenea, oficialul român a menţionat că ţara noastră este într-o situaţie relativ bună comparativ cu celelalte state din regiune, în contextul în care moneda naţională se menţine la un nivel stabil.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.03.2022, 21:27)
In urma cu 2 saptamani luai imprumuturi cu dobanzi record de 6%! Acum, in conditii de razboi la granita, cu cat te mai imprumuta hienele bancare, masoane? Cu 8, 9 sau 10%?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.03.2022, 22:19)
Menține prețul la grâul de coluva