ADRIAN CÂCIU: "România pregăteşte transpunerea rapidă a regulilor privind impozitarea multinaţionalelor cu 15% pe profit"

S.B.
Politică / 19 ianuarie 2022

"România pregăteşte transpunerea rapidă a regulilor privind impozitarea multinaţionalelor cu 15% pe profit"

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat, marţi seară, că România pregăteşte transpunerea rapidă a regulilor stabilite de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaţionalelor cu 15% pe profit. Ministrul precizează că intenţia Executivului este ca măsura să se aplice din 1 ianuarie 2023, informează news.ro.

"Am participat astăzi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliul Afaceri Economice şi Financiare (Ecofin) unde am transmis un mesaj clar: România pregăteşte transpunerea rapidă a regulilor stabilite de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaţionalelor cu 15% pe profit. Ambiţia noastră este să putem fi gata de a aplica acest plafon chiar începând cu 1 ianuarie 2023, a scris, marţi seară, pe Facebook, Adrian Câciu.

Acesta apreciază că, în contextul actualei crize energetice, "suntem datori să ne asigurăm că marile corporaţii care activează pe piaţa locală plătesc o marjă corectă de impozit, adaptată afacerilor de miliarde de euro pe care le fac în România".

"De aceea, i-am spus comisarului european pentru economie, Paulo Gentiloni că această ţintă vine în continuarea unei alte priorităţi a Guvernului, aceea de a micşora semnificativ în acest an deficitul fiscal de TVA şi de a reduce evaziunea fiscală. Vrem să avem resurse pentru ca prioritatile de investiţii ale României care beneficiază în anul 2022 de o anvelopa de 6,7% din PIB să fie finanţate în mod structural", a mai scris ministrul.

Adrian Câciu afirmă că "aceste măsuri sunt juste şi necesare atât economic, cât şi social".

"Este vital ca o parte din această valoare adăugată produsă în economie să se întoarcă la români, finanţând măsuri de stimulare a micilor întreprinderi, a fermierilor şi a tuturor celor care trăiesc cinstit de pe urma unei afaceri de familie", a mai scris ministrul.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. vai ce mai ambitie peste un an de zile si impozit la profit , adica la praful de pe toba . asa a prostit lumea psd 32 de ani , cu gargara si minciuni .

    1. Domnule CACIU. IMPOZITATI MULTINATIONALELE si veti avea SOARTA lui DRAGNEA.Semnalul,a fost dat de catre TRADATORII Neamului Romanesc din PNL,care il vor INDEPARTAT de la Palatul Victoria pe domnul general Ciuca(devine din ce in ce mai PATRIOT) intrucat in cazul JEFUIRII Romanilor de catre Straini la Facturile din Energie si apropierea prea mare de PSD,nu este pe PLACUL COZILOR de TOPOR din PNL,vandute STRAINILOR.PSD,are doua alternative si anume.Ori lasa MULTINATIONALELE sa fie STAT in STAT in COLONIA numita ROMANIA,ori se RETRAGE de la GUVERNARE si ii lasa pe cei de DREAPTA sa conduca Tara,iar ROMANII satui de SCLAVAGISM v-or face din Romania un nou KAZAHSTAN.!

      Impozitarea profitului cu minim 15% e o initiativa la nivel european si mondial pentru a seca paradisele financiare. Nu va avea nimeni soarta lui Dragnea.

      Multinationalele sunt demult stat in stat, nu doar in Romania ci peste tot. Doar ca in unele tari se numeste coruptie, iar in alte tari lobby. 

      Ar fi fain sa existe in Romania o alternativa de stanga, dar din pacate ea nu exista. Doar cei foarte de dreapta pot afirma ca PSD e de "stanga". 

      Romania nu va fii un nou Kazachstan. Lumea nu e solidara, e dezorganizata, e indiferenta, nu exista societate civila, nu exista sindicate puternice. Populatia e indatorata, se teme ca-si pierde locul de munca (si impliocit nu-si mai poate platii ratele) etc.

       

      Nu trebuie uitati tradatorii usr.

    vad ca nimeni de pe aici n-a inteles ca impozitul trebuie aplicat la cifra de afaceri nu la profit pe care il declara aproape de zero sau la misto .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb