ADRIAN CIOROIANU: "Să nu vă surprindă dacă or să mai apară pretendenţi în cadrul Familiei Regale"

G.F.
Politică / 23 noiembrie 2017

Siglă Familia Regală a României(Sursa foto: Facebook)

Siglă Familia Regală a României(Sursa foto: Facebook)

Ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României pe lângă UNESCO precizează că tot ce se întâmplă acum la Casa Regală are legătură cu deteriorarea stării de sănătate a Regelui Mihai şi avertizează că este posibil să mai apară pretendenţi la tron.

"Nu v-aş sfătui să vă cantonaţi cu judecata la informaţiile de ultimă oră. E un proces mai lung. Evident că tot ce se întâmplă are legătură cu deteriorarea stării de sănătate a Regelui Mihai. Sper să nu vă surpindă dacă or să mai apară pretendenţi. Nu neapărat care trăiesc în România. Unii dintre ei din afară şi care se vor prezenta ca fiind parte din familia regală, eventual copii necunoscuţi ai regelui Mihai", a declarat istoricul Adrian Cioroianu la Gaudeamus, la evenimentul de lansare a cărţii "Margareta a României. O principesă în serviciul ţării regăsite", editată de Curtea Veche Publishing.

"Ca profesor de istorie, vă spun că este o poveste care se întâmplă de fiecare dată când aşa ceva apare într-o casă regală: copii din flori, copii care se pretind din flori, femei care au trăit sau nu au trăit cu un personaj anume. Acestea sunt parte din peisajul obişnuit al oricărei poveşti legate de o casă regală. Ce se întâmplă la noi în momentul de faţă este parte dintr-un fenomen mult mai larg al poveştilor regale din casele regale acolo unde există", a completat profesorul, potrivit news.ro.

Istoricii au fost şocaţi de amploarea problemelor cu care se confruntă Casa Regală, a mărturisirilor şi controverselor din jurul acesteia.

"Vom vedea astfel de oameni, care să spună "eu sunt copilul regelui Mihai şi am aflat alalteieri şi vreau analiză de ADN". Pe de altă parte, aceste probleme s-ar putea gestiona într-o manieră ceva mai discretă. Nu pot să neg că şi noi (istoricii, n.r) am fost puţin şocaţi de amploarea pe care au luat-o anumite mărturisiri de familie, schimburi epistolare, care nu ştiu dacă deservesc imaginea pe care o au românii despre aceste personaje", a conchis Adrian Cioroianu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb