Adrian Năstase, audiat ca martor în dosarul Mineriadei

Adina Lateş
Miscellanea / 10 decembrie 2015

Adrian Năstase, audiat ca martor în dosarul Mineriadei

Actualizare 12:48 Năstase, la ieşirea de la audieri: "Din fericire, nu eram în măsura de a participa la luarea deciziilor din FSN"

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, la ieşirea de la audieri că, fiind invitat în calitate de martor, nu poate oferi mai multe informaţii, adăugând că nu participa la luarea deciziilor în partidul Frontul Salvării Naţionale, din acea perioadă.

Adrian Năstase a spus jurnaliştilor că întâlnirea s-a derulat "absolut normal", completând: "În calitate de martor, am amintit anumite lucruri în legătură cu funcţionarea partidului FSN. Cred că acest dosar are ca obiect clarificarea anumitor lucruri. Au fost unele chestiuni de detaliu pe care nu pot să le zic".

"Nu participam la luarea deciziilor în acea perioadă. Ce am vrut să fac a fost să ajut în acest dosar. Cred că am realizat acest lucru", a adăugat fostul prim-ministru.

---------------

Fostul premier Adrian Năstase este audiat în calitate de martor în Dosarul Mineriadei din iunie 1990, transmit televiziunile de ştiri.

"Sunt invitat ca martor. O să văd care sunt chestiunile care interesează în acest dosar, dacă pot să ajut cu ceva", a spus Adrian Năstase, la intrarea în sediul Parchetului.

El a arătat că în iunie 1990 răspundea de relaţiile externe din cadrul FSN şi nu era demnitar al statului român.

Întrebat cum a văzut el Mineriada, fostul premier a spus că acest lucru probabil va putea fi citit într-o viitoare carte pe care o va scrie, fiind o chestiune "mult mai complicată".

"De altfel puteţi să vedeţi câteva dintre comentariile mele dacă o să citiţi 'România după Malta', dar nu toate cele zece volume, dar primele două ar fi foarte interesante", a afirmat Adrian Năstase.

Adrian Năstase a fost ales pentru prima dată în Camera Deputaţilor din partea Frontului Salvării Naţionale în 9 iunie 1990 şi a fost ministrul Afacerilor Externe în guvernele Petre Roman şi Theodor Stolojan, în perioada 28 iunie 1990 - 16 octombrie 1992.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a anunţat, în 21 octombrie, începerea urmăririi penale în dosarul Mineriadei, pe numele unor persoane, pentru infracţiunii contra umanităţii, respectiv pentru reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii, din 13-15 iunie 1990, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea şi lipsirea de libertate a altor o mie.

Procurorii militari au arătat, în ordonanţa de începere a urmăririi penale în dosarul Mineriadei, că Ion Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu şi alţii au decis reprimarea violentă a manifestaţiei din Piaţa Universităţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acuma se bucura Nastase de dosarele altora care se bucurau ca nu erau cu el la mititica.

    Si nu a uitat sa-si faca reclama la cartile nevindute si necitite de toata lumea.

    Puscariasii nu se dezmint nici in costum cu cravata = animale jegoase ! 

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb