Adrian Năstase nu primeşte o pedeapsă suplimentară

E.D.
Politică / 8 mai 2014

Instanţa a decis astăzi să contopească pedepsele primite de către Adrian Năstase, fără a aplica şi o pedeapsă suplimentară de un an, aşa cum au cerut procurorii, susţin sursele de presă.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au analizat astăzi cererea de contopire a pedepselor primite de fostul premier Adrian Năstase în dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii".

Procurorii anticorupţie au cerut luni acordarea unui spor de pedeapsă de un an pentru Adrian Năstase. Avocaţii fostului premier au precizat că pedeapsa de patru ani este suficientă pentru infracţiunile de care este acuzat fostul premier. Fostul premier a cerut instanţei să ţină cont de faptul că, după şase ani de anchetă, a fost achitat în dosarul "Mătuşa Tamara". "Justiţia mi-a oferit un concept de moarte civilă. M-am gândit, la un moment dat, să renunţ la cetăţenia română, însă am înţeles că nu pot face o asemenea cerere fiind în detenţie", a spus Năstase, în ultimul cuvânt. Avocaţii apărării au depus la instanţă CV-ul lui Adrian Năstase pentru a demonstra faptul că fostul premier nu are nevoie de un sport de pedeapsă pentru a fi reeducat. Apărătorii fostului premier au punctat faptul că în dosarele "Trofeul calităţii" şi "Zambaccian", condamnările au fost orientate către minimum de pedeapsă pentru faptele de care Adrian Năstase a fost acuzat de procurori. Avocaţii lui Năstase au vorbit în faţa instanţei şi despre profilul socio-moral al fostului premier, arătând că el a executat deja 266 de zile din pedeapsa de doi ani de închisoare primită în dosarul "Trofeul calităţii", astfel că scopul pedepsei a fost îndeplinit. Tribunalul Bucureşti urmează să ia o decizie în acest caz pe 8 mai, dată până când magistraţii speră să fie redactată şi motivarea condamnării din dosarul "Zambaccian". Adrian Năstase a solicitat instanţei ca, în cazul în care nici până la termenul de astăzi Tribunalul Bucureşti nu va primi motivarea, să fie judecat pe minuta deciziei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb